De beste strandbestemmingen van Amerika

Geplaatst op Ontdek Amerika

Speciaal voor dit blog hebben wij een selectie gemaakt van de beste strandbestemmingen in Amerika. Sommige bestemmingen zijn gekozen omdat ze nog relatief onontdekt en rustig zijn, andere juist omdat u hier naast prachtige stranden ook een scala aan entertainment vindt.

Californië beschikt over veel surf plekken.Amerika heeft een indrukwekkende kustlijn met magnifieke stranden. De staat die zich bij uitstek leent voor een verblijf aan het strand is Florida! Schitterende zandstranden met wuivende palmen, een heerlijke temperatuur en helderblauwe zee, waar zo nu en dan een dolfijn opspringt. De ‘Sunshine State’ biedt dé ideale ingrediënten voor een ontspannen vakantie. Maar ook Californië heeft heel wat te bieden op het gebied van stranden. Vooral in de buurt van Los Angeles geniet u van uitgestrekte stranden en lange boulevards, waar u zich waant op de set van Baywatch.

 

Florida KeysFlorida beach
Honderden kleine en grote eilanden ten zuiden van Miami vormen een opmerkelijke eilandenreeks, genaamd de Florida Keys. Omgeven door azuurblauwe wateren, kleurrijke koraalriffen en prachtige stranden, vindt u hier een stukje Amerikaanse Cariben. Aan het einde van de beeldschone ketting ligt Key West. Het bekendste eiland trekt veel toeristen die vooral naar deze Caribische ‘uithoek’ komen vanwege de stranden, kleurrijke onderwaterwereld en de relaxte sfeer. Bij Fort Zachary Taylor vindt u het mooiste strand en debeste plek om te snorkelen.

The Hamptons – New York
SurferDe beste stranden van New York zijn te vinden bij The Hamptons, een verzameling populaire badplaatsen in het oosten van Long Island. De vele schilderachtige dorpjes ademen de sfeer van het koloniale New England, met houten huizen met witte pilaren en veranda’s. Maar u vindt hier ook trendy restaurants, leuke winkels en een spannend nachtleven. Het modieuze Main Beach is populair bij surfers dankzij zijn indrukwekkende
golven. The Hamptons zijn vooral geliefd onder de rijke New Yorkers en beroemdheden, de lifestyle en omgeving bieden de perfecte getaway.

 

Siesta KeyStrand
Voor de kust van Sarasota, in het zuidwesten van Florida, ligt een prachtig barrière eiland gezegend met ’s werelds meest fijne zandstranden. Het poederachtige zand op de stranden van Siesta Key is oogverblindend wit en wordt dankzij de speciale structuur nooit te heet. In Siesta Key heerst een laid-back sfeer met sfeervolle restaurants, leuke winkeltjes en gezellige barretjes met live muziek.

Miami Beach
De bruisende stad Miami staat vooral bekend vanwege het deel dat aan het strand ligt; Miami Beach. Laat u verwelkomen door eindeloze zandstranden met wuivende palmen en een turquoise blauwe zee. De meest hippe wijk is South Beach, wereldberoemd vanwege de vele pastelkleurige Art Deco gebouwen met hun jaren ’30 architectuur. In de avond komt South Beach tot leven en kunt u flaneren langs de gastronomische restaurants en trendy cocktailbars en nachtclubs op de Ocean Drive, waar de menigte tot in de late uurtjes feest viert.

Santa BarbaraSanta Barbara
Een juweel van een stadje met een Spaanse charme en een uitstekende plek om bij te komen na uw roadtrip door Amerika. In Santa Barbara treft u een oase van rust, mooie architectuur, kleine winkeltjes en aantrekkelijke restaurantjes. Dit alles omringd door een weergaloze omgeving met groene bergen, wijngaarden en schilderachtige stranden. Het strand East Beach is vooral populair bij jong en hip publiek. Wilt u vissen, surfen of walvissen spotten dan is Arroyo Burro een goede keus.

Fort Myers
De mooie, brede stranden van Fort Myers zijn favoriet bij families, daar ze bekend staan als een van de veiligste van Florida. Vanaf de pier kunt u aan het einde van de dag genieten van de prachtige zonsondergang in de Golf van Mexico. Na zonsondergang vinden er bij de vele gezellige restaurants en barretjes geregeld festiviteiten plaats. Voor de kust van Fort Myers liggen ook de schier-eilanden Sanibel en Captiva. De prachtige ongerepte stranden zijn een Mekka voor schelpenzoekers daar er hier enorme aantallen schelpen aanspoelen!

Amelia Island
Eén van de best bewaarde geheimen van Florida is Amelia Island, gelegen in het uiterste noordoosten van Florida. Luxe resorts, kuuroorden van wereldklasse, prestigieuze golfbanen en exclusieve restaurants mengen zich moeiteloos met een boeiende verzameling van historische bezienswaardigheden. Met daarnaast ruim 20 kilometer aan prachtige stranden, wildlife in overvloed en ongerepte wateren, is dit barrière eiland al lang een geliefde bestemming onder toeristen. Een tour naar Amelia Island is een mooie ervaring.

Gepost door Rianne Koot
Dit artikel heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden worden met * gemarkeerd