Mix & Match landen in Azie

Geplaatst op Ontdek Azië

De mooiste landencombinaties
De beslissing om de volgende vakantie eens in Azië door te brengen is vaak niet zo moeilijk. Maar dan wordt het lastiger, want welk land kiest u? Azië bestaat immers uit een behoorlijk aantal landen, elk met een eigen unieke cultuur, prachtige natuur en vaak ook heerlijke stranden. In Azië liggen de landen dicht bij elkaar en er ontstaan steeds meer goede vluchtverbindingen en verbindingen over land, dus waarom combineert u niet twee of drie bestemmingen?

Thailand en zijn buurlanden
Thailand is het land dat het meest gecombineerd wordt met andere landen. Dat is ook niet gek, want het land wordt omringd door andere boeiende bestemmingen die vanuit Thailand op meerdere manieren gemakkelijk te bereiken zijn. Vanuit Noord-Thailand reist u bijvoorbeeld op onvergetelijke wijze via de Mekong rivier naar Laos, om daar nog een hele authentieke kant van Azië te beleven. Laos kan dan per vlucht weer heel gemakkelijk gecombineerd worden met Cambodja, waar u de schitterende Angkor tempels kunt bezichtigen. Om uw vakantie tenslotte weer in Thailand af te sluiten op een van de prachtige stranden. Vanuit Noord-Thailand kunt u ook via de grensovergang bij Mae Sai het buurland Myanmar bezoeken. Via deze grensovergang kunt u bijvoorbeeld een tourtje van een aantal dagen naar Keng Tung maken. U bezoekt dan enkele lokale dorpjes, markten en schitterende heiligdommen. Of vlieg vanuit Thailand naar Yangon om een uitgebreide rondreis door Myanmar  te kunnen maken en u weer terug vliegt naar Thailand voor een strandverblijf.

Vietnam en China
Er zijn echter ook combinaties mogelijk tussen landen waar u wellicht niet snel aan zou denken, maar die een prachtige aanvulling op elkaar vormen. Zo zou u Noord-Vietnam bijvoorbeeld met Zuid-China kunnen combineren. In Noord-Vietnam vindt u niet alleen de schitterende Halong Bay waar u door een prachtig landschap kunt cruisen, maar ook een uitgestrekt berglandschap met schitterende rijstterrassen en kleine dorpjes van verschillende etnische bevolkingsgroepen. Na de grensovergang bevindt u zich in de provincie Yunnan in Zuid-China, dat gekenmerkt wordt door ruige kalksteenformaties en een gevarieerde flora en fauna. Een van de bekendste bezienswaardigheden is het Stenen Woud, waar u vele bijzondere rotsformaties als een soort woud omhoog ziet rijzen.

India en paradijselijk Malediven
Wilt u zich verdiepen in de Indiase cultuur en de weelderige natuur van India, om vervolgens op een idyllische locatie van een strandvakantie te genieten? Dan kunt u een combinatie van Zuid-India met de Malediven maken. Zuid-India heeft een schat aan magnifieke tempels, vele verschillende steden, een schilderachtig platteland, de bijzondere backwaters vol waterwegen en schitterende nationale parken. U kunt van al deze indrukken bijkomen op één van de bounty eilandjes van de Malediven, omgeven door turkooise wateren en paradijselijke witte stranden.

Maleisië en Singapore of Indonesië
West-Maleisië en Maleisisch Borneo is een populaire combinatie, omdat u het authentieke West-Maleisië vol historie, afwisselende natuur en bijzondere architectuur kunt combineren met de ongerepte jungles van Borneo. Een soortgelijke combinatie is ook mogelijk tussen West-Maleisië en Sumatra, aangezien Sumatra zelfs dichter bij West-Maleisië ligt dan Borneo! Bovendien is het net zoals Borneo gezegend met een rijke flora en fauna, bestaande uit uitgestrekte regenwouden en unieke, maar helaas veelal bedreigde dierensoorten zoals orang-oetans en tijgers. Een logische en leuke combinatie is Maleisië en Singapore. Zo kunt u in Singapore een verkenningstocht door de bruisende stad maken, heerlijk winkelen en fantastisch uit eten gaan. Per moderne trein reist u vanuit Singapore naar Maleisië, waar u nog meer cultuur kunt gaan snuiven, maar ook het groene heuvellandschap van de Cameron Highlands en het regenwoud van Taman Negara kunt bezoeken. Wanneer u uw vakantie eindigt in één van de vele strandbestemmingen van Maleisië, is de vakantie compleet!

Thailand en Indonesië
Tenslotte zijn er twee bestemmingen waar velen tussen twijfelen: wordt het een vakantie Thailand of Indonesië? Maar ook deze landen zijn tegenwoordig heel gemakkelijk te combineren. Combineer bijvoorbeeld de kleurrijke metropool Bangkok met de heerlijke badplaats Hua Hin, om af te sluiten op het tropische Bali. Of maak een verkenningstocht door Thailand gevolgd door een tourtje over Java en eindig met een ontspannen strandvakantie op Bali.

Gepost door Melissa Reijnders
Dit artikel heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden worden met * gemarkeerd