Mystiek Myanmar

Geplaatst op Ontdek AziëReistips

Myanmar heet sinds 21 oktober 2010 officieel Republiek der Unie van Myanmar, van 1989 tot 2010 stond het land bekend onder de naam Unie van Myanmar en daarvoor heette het Birma. Doordat het land vele namen heeft gekend en de inwoners Birmezen heten, zijn er nog vaak misverstanden over de benaming van dit land.

Myanmar

Myanmar

De totale oppervlakte van Myanmar bedraagt 657.500 km2 en Myanmar is daarmee het grootste land op het vaste land van zuidoost-Azië. Myanmar is ongeveer zestien keer zo groot als Nederland en is iets groter dan Groot-Brittannië en Frankrijk samen. Myanmar grenst aan Bangladesh, China, India, Laos en Thailand. U kunt Myanmar dus prima bezoeken in combinatie met andere landen.

Myanmar heeft schitterende tempels. Als u deze wilt bezoeken tijdens uw vakantie in Myanmar, houd er dan rekening meer dat u sandalen of gemakkelijke instapschoenen draagt, want alle tempels en pagodes moeten met blote voeten betreden worden (ook zonder kousen of sokken). Dit is een regel die tevens ook geldt voor de ruïnes van Bagan. Tijdens uw excursie vragen wij respect te tonen voor de Boeddhabeelden, zelfs als deze zeer beschadigd zijn. Meer dan 80 procent van de bevolking is boeddhist en hecht daarom grote waarden aan de Boeddhabeelden die in en bij de tempels staan. Ook hechten zij veel waarden aan traditionele familiebanden, respect voor ouderen, gastvrijheid en oprechte vriendelijkheid. De overige bevolking van Myanmar is christen, moslim of hindoe.

Het landschap van Myanmar is zeer gevarieerd met koraaleilanden, bergen, kustvlakten, en veel rivieren. In het noorden van Myanmar bevinden zich de uitlopers van de Himalaya. In dit gebied ligt ook de hoogste berg van Myanmar en Zuidoost-Azië, de 5883 m hoge Hkakabo Razi.

De rivier Ayeyarwady die ruim 2000 km lang is, is de belangrijkste rivier van het land. Net als andere belangrijke rivieren begint deze rivier in het bergachtige noorden van Myanmar en eindigt in de Golf van Martaban.

Reis tips Myanmar:

Tempels van Bagan

Tempels van Bagan

Tip1:
Maak een fietstocht door het prachtige landschap van Bagan en ontdek een magisch stukje geschiedenis.

Tip 2:
Een boottocht over het Inle Lake. Hier kunt u de prachtige omgeving van het meer bekijken, ook zult u kennis maken met de locals die hier langs het meer wonen.

Tip 3:
Zonsondergang bij Shwedagon Pagode in Yangon. Romantisch maar zeker ook heel bijzonder om mee te maken.

 

 

Dit artikel heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden worden met * gemarkeerd