Twee vakanties in een

Geplaatst op Reistips

Twee vakanties in één

Naar sommige steden in Azië kunt u rechtstreeks vliegen, naar andere bestemmingen dient u soms over te stappen. Vooral als u naar Australië of Nieuw-Zeeland vliegt, kunt u de lange reis perfect onderbreken met een verblijf in een wereldstad in Azië: twee vakanties in één!

Hong Kong bij nacht

Hong Kong bij nacht

In de steden Dubai, Kuala Lumpur, Bangkok, Singapore of Hong Kong kunt u heerlijk even bijkomen en bovendien heeft u de tijd om de highlights van die stad te bezoeken. Na dit korte verblijf vliegt u weer uitgerust verder naar uw eindbestemming.

De stad die u kunt aandoen tijdens een stopover-arrangement is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt en de voorwaarden van uw ticket. Indien toegestaan, kan een stopover meestal zowel tijdens de heen- als terugreis plaatsvinden.

Dubai - Burj Khalifa

De Burj Khalifa in Dubai

Dubai
In Dubai zijn vele enorme moderne winkelcentra waar u voordelig kunt shoppen. Maar nog leuker zijn de traditionele en vooral charmante markten, de Souks, waar volop onderhandeld wordt. Dubai is een stad van uitersten. Het heeft het hoogste bouwwerk ter wereld, de Burj Khalifa van maar liefst 828 m hoog, maar ook de Burj Al Arab, één van de meest luxe hotels ter wereld. U kunt er zelfs skiën. Skiën op de zandduinen (sandboarding), of skiën op échte sneeuw in een groot indoor skicentrum. Zeker een bezoek waard is een traditionele kamelenrace, maar u kunt ook een woestijnsafari, een ballonvaart of helikoptervlucht maken. Dubai heeft tevens een aantal schitterende stranden.

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur
In deze stad vindt u veel natuur, zoals het bekende park ‘The Lake Gardens’, met een orchideeëntuin, een tropisch vlinderpark en een vogelpark. Shoppen in Kuala Lumpur doet u op de centrale markt, in de winkelcentra of in hét icoon van de stad: de Petronas Twin Towers. Bovendien is het in de ochtend mogelijk de luchtbrug, die de 2 torens met elkaar verbindt, te bezoeken. Wilt u nog hoger de lucht in, dan kunt u een bezoek brengen aan Menara-KL, een televisietoren vanwaar u van 280 m hoogte een prachtig uitzicht heeft over de stad. Of maak een excursie naar het weelderige regenwoud Taman Negara.

 

Gekleurde taxi's in Bangkok

Gekleurde taxi's in Bangkok

Bangkok
Een stad waar u niet uitgekeken raakt. Imposante bouwwerken als de Royal Palace en de oudste tempel van de stad Wat Pho, waar u een enorm verguld beeld van Boeddha aantreft, zijn niet te missen bezienswaardigheden. Een absolute aanrader is een fietstocht door Bangkok die u een geheel andere kant van Bangkok laat zien. Liever met de boot? Met een traditionele houten boot kunt u een tocht maken door de klongs (kanalen) en ziet u het dagelijkse leven aan het water. Zeker een bezoek waard is de Chatuchak markt met maar liefst 15.000 kraampjes. Shoppen in de vele moderne winkelcentra kunt vooral rond Siam Square. ’s Avonds kunt u terecht in de wijk Sukhumvit voor een keur aan culinaire restaurants en bars.

 

Singapore

Singapore

Singapore
Singapore staat vooral bekend om het goedkoop winkelen. En dat kunt u uitstekend in de vele winkelcentra. Dé winkelstraat van Singapore is Orchard Road, waar vele design winkels te vinden zijn. Maar Singapore biedt veel meer. In het centrum van de stad vindt u de Botanic Gardens, een groot park met meer dan een half miljoen(!) verschillende soorten bomen, planten en bloemen. Het park heeft watervallen en de Singapore Zoo is er gehuisvest. In Chinatown vindt u een scala aan winkeltjes en kraampjes en uiteraard restaurants. In Little India worden kleurrijke kraampjes met boeddhistische en hindoeïstische tempels afgewisseld.

 

 

Gepost door admin

I code, therefore I am

Dit artikel heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden worden met * gemarkeerd