Romantisch Azië

Geplaatst op Ontdek Azië

Samen wandelen over een verlaten strand met golven kabbelend langs je voeten, een romantisch diner bij zonsondergang aan het strand, een privé-optrekje om je even helemaal terug te trekken met je geliefde of samen een uitgebreide lichaamsbehandeling ondergaan in de meest idyllische spa. Dit zijn niet voor niets scenario’s waar we allemaal van dromen, en dan bij voorkeur graag in een warme tropische omgeving, waar alle elementen aanwezig zijn om de romantiek in optima forma te beleven. Romantisch versierde badkamer

Binnen Azië zijn er diverse perfecte locaties voor uw ultieme romantische vakantie. Mogelijkheden als tijdens zonsondergang een cocktailtje aan de strandbar te drinken, een diner voor 2 met de voeten in het zand, zwemmen met dolfijnen of genieten van het adembenemende uitzicht tijdens zonsopgang in de Himalaya. Voor veel mensen is het zelfs een droom om in zo’n setting van een blauwe hemel, parelwitte stranden en groene palmbomen te trouwen. Op deze manier is voor hen de ervaring éxtra bijzonder en zal deze dag van je leven voor altijd herinnerd worden. En laten we eerlijk zijn, zo’n locatie doet het ook een stuk beter op foto’s!

Hoewel het in Azië vrijwel altijd warm is, is mooi weer uiteraard niet altijd gegarandeerd. Wij als westerlingen zullen dan waarschijnlijk balen, maar voor de lokale bevolking hoeft het juist helemaal geen smet te werpen op een bruiloft. In Sri Lanka bijvoorbeeld is regen tijdens een bruiloft een voorbode van een vruchtbaar huwelijk. Regen brengt water en maakt de grond vruchtbaar, zo redeneert men. Regen tijdens een huwelijk staat in de ogen van de Singalezen dus voor een huwelijk waar gezonde kinderen uit voortkomen.

Malediven

Malediven

De meest gedroomde romantische bestemming in Azië is ongetwijfeld de eilandenarchipel van de Malediven. Kleine tropische eilandjes waar op de meeste eilanden maar één hotel staat. Ook zijn er vele onbewoonde eilandjes waar u voor 1 dag het échte Robinson gevoel kunt ervaren. Voor de ultieme romantische beleving op de Malediven is een verblijf in een waterbungalow dé tip. Op uw eigen veranda boven de zee genieten van een eindeloos uitzicht en uiteraard de zonsondergang, terwijl de kleurige tropische vissen onder uw voeten doorzwemmen. ’s Avonds worden de resorts vaak sfeervol verlicht, een wandeling rondom het eiland maakt de avond dan compleet.

Behalve op de Malediven zijn er veel hotels in Azië die er werkelijk alles aan doen om een romantische omgeving te creëren. U moet dan denken aan bijvoorbeeld uw kamer gedecoreerd met kleurige, heerlijk geurende bloemblaadjes, een bubbelbad versierd met bloemen, een enorm hemelbed en handdoeken die kunstig in verschillende vormen zijn gevouwen. Of bijvoorbeeld knusse hoekjes ingericht in restaurants, privé-cabana’s aan het strand of zwembad of ommuurde villa’s met een privé-zwembad, waar u zich helemaal kunt onderdompelen in luxe en rust. Een goed voorbeeld hiervan is het Sala Hotel op Phuket. Boek in dit hotel de garden poolvilla en geniet van uw eigen tropische tuin met veranda, privé-zwembad en romantische loungebank. Voor uw diner heeft u de keuze uit 2 bijzondere locaties; het dakterras of direct aan het strand waar het uitzicht bij schemer en de golven de ambiance compleet maken.

SALA Pool Villa - Private Pool - Phuket

Voor een bijzondere tourervaring qua romantiek in combinatie met de natuur zijn er ook verschillende mogelijkheden. Zo is een excursie naar de vuurvliegjes in Kuala Selangor in Maleisië een aanrader. Vanuit het dorpje Kuantan vaart u per boot stroomopwaarts het bos in, waar u het prachtige schouwspel van de duizenden vuurvliegjes in een sprookjesachtig decor beleeft. Ook een tocht per boot is uiteraard een prima mogelijkheid om de hartjes wat sneller te laten slaan. Zo kunt u op Langkawi bijvoorbeeld een sunset cruise maken, waarbij u al dobberend en deinend in de zijnetten van de boot kunt genieten van een natuurlijke jacuzzi en de pracht van dit tropische eiland.

 

 

Gepost door admin

I code, therefore I am

Dit artikel heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden worden met * gemarkeerd