Komodo en Halong Bay nieuwe natuurwonderen

Geplaatst op Nieuws

Op 11 november jl. vond de eerste telling van de stemmen plaats van de New7Wonders of Nature campagne. Uit de in totaal 28 finalisten die zich hadden gekwalificeerd zijn onder andere het wereldberoemde Nationaal Park Komodo in Indonesië en Halong Bay in Vietnam verkozen als terechte winnaars. Begin 2012 zullen de winnaars officieel worden gehuldigd door New7Wonders.

Nationaal Park Komodo, Indonesië

Het National Park Komodo is gelegen in het centrum van de Indonesische archipel, tussen de eilanden Sumbawa en Flores. Het Nationaal Park werd opgericht in 1980, in eerste instantie ter bescherming van de grootste hagedis ter wereld en zijn leefomgeving; de Komodo varaan. Het park bestaat uit 3 grotere eilanden: Komodo, Rinca en Padar en talrijke kleinere eilanden met een totale oppervlakte van 1817 km.

De eilanden zijn gezegend met een landschap van spectaculaire vulkanen, bergen begroeid met tropisch regenwoud, mangrovebossen en grasgroene rijstterrassen. Het park is echter niet alleen bovenwater bewonderenswaardig, ook de variëteit in vorm en kleuren onderwater is buitengewoon sensationeel!

Pure Asia: Komodo per traditionele Phinisi 3-daagse tour
Pure Asia: Komodo Deluxe 3-daagse tour

Halong Bay, Vietnam

Halong Bay, in Vietnam de ‘Baai van de Dalende Draak’ genoemd, is een baai van ca. 1500 km2. Uit het smaragdgroene water rijzen bijna 2000 onbewoonde eilanden omhoog. Op enkele eilanden liggen indrukwekkende grotten en tussen de eilanden liggen her en der kleine drijvende vissersdorpjes verborgen.

Halong Bay is het mooiste natuurgebied van Vietnam en wellicht een van de mooiste ter wereld. Deze baai heeft dan ook een officiële vermelding op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Een bezoek aan Vietnam is niet compleet zonder een cruise gemaakt te hebben door dit wondertje der natuur.

Halong Bay dagtour
Halong Bay Cruise 2-daagse tour
Trendy Asia: Halong Bay per Bhaya Legend 2-daagse tour

Gepost door Rianne Koot
Dit artikel heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden worden met * gemarkeerd