Op studiereis in Vietnam: dag 4 en 5

Geplaatst op Reisverslagen & ervaringen

27 juni 2011

Per boot, per auto, per trein, per boot, per auto… nee,  geen vervanger van het programma Ter Land ter Zee en in de lucht, maar het vervolg van onze rondreis door Vietnam..

In de ochtend werden we ontwaakt door de ochtendzon die in onze cabine scheen. Gelukkig hebben we dit niet gedroomd… we zaten nog steeds in Halong Bay! In de ochtend kregen we de mogelijkheid om een mee te doen aan Thai Chi voordat we een bezoek gingen brengen aan een typische lokaal drijvend vissersdorp.

In kleine houten roeibootjes voeren we tussen de reusachtige prachtige kalksteenformaties.

Halong Bay, Vietnam

Halong Bay

Tussen deze imposante rotsen ligt een drijvend vissersdorp waar we een kijkje mochten nemen. De mensen leven hier op een primitieve manier op het water en leven van de visserij. Voor ons als westerlingen is dit leven moeilijk voor te stellen. Na een indrukwekkend maar toch ook ontspannend boottochtje keerden we terug naar de Bhaya Cruise II. Daar stond onze brunch klaar en tijdens deze maaltijd voeren we terug naar Halong City.

Op de kade stonden Khong en Ton ons al op te wachten om ons weer terug te brengen naar Hanoi. Hier namen we alweer afscheid van onze goede gids en zeer bekwame chauffeur. Vanuit Hanoi namen wij om 15.45 uur de trein richting Hué.

We namen onze intrek in de Deluxe Cabin aan boord van de trein.

Deze vierpersoons slaapcoupé is eenvoudig, ingedeeld met 4 opgemaakte ligbedden (2 stapelbedden), een klein tafeltje en een deur die op slot kan. Elk treinstel (toeristenklasse) heeft 7 coupés, 2 wc’s en en 2 wastafels. Rond etenstijd komt men langs met warm eten, of je kunt naar de restauratiewagon lopen.

Tussen de rijstvelden en boerendorpjes boemelde onze  trein de nacht in.

28 juni:

Omstreeks 7.00 uur arriveerden we in Hué, de voormalige keizerlijke stad van Vietnam. Onze gids Thu, verwelkomde ons op het station(ook hier zijn onze gidsen goed herkenbaar in het oranje polo met het 333TRAVEL logo) en trakteerde ze ons op een lokaal ontbijt; Pho.

Onze kennismaken met Hué begon met een rustig boottochtje over de Parfumrivier. Vanaf het bootje zie je het landschap voorbij trekken; tempeltjes,  akkers met boeren, veel groen en in de verte het berglandschap.

We stapten uit bij de Thien Mu Pagode, deze 21 meter hoge pagode is het symbool van de stad Hué en daarmee de oudste pagode van de stad. Deze pagode, met een zeer rijke geschiedenis, is zeker de moeite waard om te bezoeken. Achter de pagode liggen de vertrekken en tuinen van de monniken die daar leven. Tijdens ons bezoek zagen we de monniken in hun dagelijks ritueel; hoe zij aan het bidden en zingen waren.

De Citadel bij Hue

Door de drukke straten van Hué reden we vervolgens naar de Citadel van Hué (behorend tot UNESCO WERELDERFGOED), waar maar liefst 13 keizers hebben gewoond. Dit complex bestaat uit keizerlijke paleizen, graftombes en pagodes maar ook de verboden purperen stad ligt hier.

 

Onze gids heeft hier een zeer goede rondleiding gegeven door dit reusachtige complex. Zo kregen we een duidelijk beeld hoe deze keizers hier hebben geleefd.

Aansluitend kregen we ook het complex van de graftombe van één van de keizers te zien, genaamd; Minh Mang (deze ligt op ongeveer een half uur rijden van de Citadel). Hier liggen prachtige meren en tuinen en talrijke gebouwen waar je mooie foto’s van kunt maken.

Na een uitgebreide lokale lunch vervolgden we onze reis richting het zuidelijke gelegen Hoi An.

Via een tocht door de Hai Van pas (vanuit dit gebergte heb je een adembenemend uitzicht over Midden-Vietnam), dorpjes en rijstvelden en langs de prachtige stranden van Danang bereikten we aan het einde van de middag Hoi An.

De belevenissen in Hoi An, staan morgen in het volgende blog!

Enthousiast geraakt : klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden voor een reis naar Vietnam.

Vriendelijke groeten,

Manon Leewis
Reisspecialist Vietnam

 

Gepost door Manon Leewis

Reis specialist bij 333TRAVEL. Ik ben in onder andere Amerika, Vietnam, Cambodja en India geweest. Het zijn allemaal supergave landen om te bezoeken, maar als ik moet kiezen hebben Amerika, India en Zuid Afrika de meeste indruk op me gemaakt.

Dit artikel heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden worden met * gemarkeerd