Top 10 stranden van Azië

Geplaatst op Ontdek Azië

Sluit uw ogen en fantaseer hoe uw ideale strandbestemming er uit ziet: wuivende palmen, parelwit strand, een helderblauwe zee, kabbelende golven, lekker temperatuurtje en de kleurigste koraalriffen ter wereld? Dat is het beeld van heel veel mensen als je ze deze vraag stelt. Het is precies wat vele stranden in Azië u te bieden hebben. Naast dit schitterende droombeeld hebben de Aziatische stranden nog een aantal andere hele grote voordelen, namelijk:

  1. De prijs voor uw hotel, eten en drinken is vaak een stuk lager dan ergens anders
  2. De vriendelijke en gastvrije Aziaten bieden perfecte, persoonlijke en ongeëvenaarde service
  3. Het is er bijna het hele jaar mooi weer

Om de keuze voor uw ideale bestemming wat makkelijker te maken, hierbij een Top 10 van de mooiste stranden die er in Azië te vinden zijn.

1. Koh Samui

Koh Samui is een echt droomeiland met prachtige witte zandstranden en overal wuivende kokospalmen. Het is een zeer geliefde strandbestemming voor jong en oud, mede door het gevarieerde aanbod aan stranden. Op Chaweng Beach, het bekendste strand van Koh Samui, kunt u ’s avonds de gezelligheid van de vele winkeltjes en barretjes opzoeken of een Thai boxing wedstrijd bijwonen. Lamai Beach en Maenam Beach zijn rustiger, maar beschikken over voldoende restaurants voor een lekkere Thaise maaltijd. In het ruige, bergachtige binnenland vindt u enkele spectaculaire watervallen. Het is dan ook een aanrader om eens de jungle te gaan verkennen. Of maak tijdens volle maan een tocht naar naastgelegen bountyeiland Koh Phangan voor de wereldberoemde Full Moon Party.

2. Langkawi

Snorkelen of duiken op één van de onbewoonde eilandjes, met de kabelbaan naar een fenomenaal uitzichtpunt,  relaxen op een hagelwit zandstrand en belastingvrij winkelen. Zoekt u geen wild nachtleven, maar bent u op zoek naar rust, ontspanning, mooie natuur en een prachtige onderwaterwereld, dan is Langkawi dé perfecte vakantiebestemming voor u. Het ongerepte oerwoud in de binnenlanden biedt voor de natuurliefhebber veel pracht, terwijl het belastingvrije klimaat van Langkawi voor de winkelliefhebbers een grote bonus is.

3. Malediven

De 1190 kleine koraaleilanden in de Indische Oceaan die samen de naam Malediven dragen, zijn wellicht ’s werelds meest bekende droombestemming en een reis hier naar toe wordt vaak gezien als de perfecte honeymoon. Wat is er dan ook beter om met je kersverse echtgenoot je terug te trekken in één van de luxueuze resorts, gelegen op een tropisch eilandje met parelwitte stranden en palmbomen, omringd door kristal-heldere turquoise zee waar u onder de waterspiegel een adembenemende onderwaterwereld zult waarnemen.

4. Kota Kinabalu

Kota Kinabalu, ook wel KK genoemd, is de bekendste badplaats van Borneo en tevens de hoofdstad van de Maleisische deelstaat Sabah. De stad is de ideale menging tussen culturele hoogtepunten en heerlijke stranden. U vindt er de prachtige State Mosque met zijn vergulde koepel en op de lokale markt kunt u een indruk van het dagelijks leven opdoen. U ziet er vissers aankomen met hun vangst, de meest exotische groenten en vruchten, lokale handwerkproducten en er heerst een gezellige bedrijvigheid. Daarnaast kunt u op de uitgestrekte stranden en de vele kleine eilandjes die hier direct voor de kust liggen heerlijk uitrusten en van de zon genieten. Of actiever, u kunt er prachtig duiken en snorkelen. Er zijn diverse luxueuze resorts te vinden, zodat u na uw avontuur in de jungle even in stijl kunt bijkomen.

5. Gili eilanden

Voor de noordwestkust van Lombok liggen drie paradijselijke eilanden: Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. De eilanden hebben parelwitte stranden met wuivende palmbomen en een azuurblauwe zee en zijn bij uitstek geschikt om te snorkelen en te duiken. Het koraal hier is uniek, het is namelijk blauw en dat komt bijna nergens anders voor. In de wateren rondom de eilanden leven vele schildpadden, die u tijdens uw verblijf ongetwijfeld zult spotten. De eilanden zijn nog niet zo heel lang bekend onder toeristen, maar tegenwoordig weten zij het eiland wel te vinden. De sfeer op Gili Trawangan is bijna hippie-achtig met haar vele relaxte loungebars en informele restaurants langs het strand.

6. Koh Samet

Koh Samet is een tropisch eiland met prachtige stranden, palmbomen, kleurrijke koraalriffen en een kraakheldere zee. Samet heeft echter ook een ruig binnenland met jungle begroeiing en een kustlijn vol wuivende palmbomen en de ene na de andere schitterende baai. Daar het eiland nog niet zo toeristisch is, is er nog geen hoogbouw of massatoerisme. Op Koh Samet geniet u van de natuur en de rust. Bij de hotels vindt u leuke restaurantjes die door lokale families worden gerund, zodat u er de smaak van de échte Thaise keuken kunt proeven.

7. Koh Chang

Koh Chang wordt vanwege haar vorm ook wel ‘olifanteneiland’ genoemd. Samen met nog zo’n 50 eilanden behoort het tot Koh Chang National Park. Het eiland wordt gekenmerkt door de ontspannen sfeer. Op de stranden aan de westkust zoals White Sand en Klong is het geweldig toeven. Een boek lezen in de schaduw van een boom, een lekkere cocktail drinken, een verfrissende duik nemen of een Thaise lunch nuttigen op één van de strandterrasjes. Tevens kunt u een bezoek brengen aan het gedeeltelijk in het water gebouwde vissersdorp Bang Bao. Of ontdek de ruige kant van het eiland en maak een ontspannen wandeling naar de watervallen van Khlong Mayan.

8. Nusa Dua

Het allermooiste strand van godeneiland Bali, dat is zonder twijfel bij Nusa Dua te vinden. Het is er heerlijk rustig, het strand is breed, de branding is niet al te ruw en uw hotel is er superdeluxe. In Nusa Dua vindt u tophotels, waarvan vele tot de beste van Azië behoren. En naast het prachtige strand waar u overdag kunt vertoeven, heeft Nusa Dua ook haar eigen winkelcentrum, gezellige restaurants en bars met leuke terrasjes, waar in de buitenlucht een heerlijk drankje genuttigd kan worden. Voor de golfliefhebbers ligt tussen de 4- en 5-sterren hotels één van de mooiste golfbanen ter wereld.

9. Koh Phi Phi

Koh Phi Phi’s spectaculaire natuur boven en onder water en hagelwitte zandstranden horen zeker ook in deze top 10. Eigenlijk bestaat Koh Phi Phi uit zes eilanden, maar Phi Phi Don en Phi Phi Lee zijn de bekendste en ook de enige bewoonde eilanden. De eilanden zijn onder duikers en snorkelaars zeer populair, aangezien je er de kleurigste koraalriffen op slechts enkele meters van het strand vindt. Maar ook boven water is de natuur er prachtig. De hoge steile rotsen en de ruige begroeiing bieden een fantastisch decor voor uw ideale strandvakantie in een ontspannen sfeer.

10. Mui Ne

Mui Ne, een langgerekte plaats op ongeveer 3,5 uur rijden van Ho Chi Minh City, is voor velen een onbekende badplaats en dus nog een redelijk verborgen pareltje. Langs het circa 10 kilometer lange, heerlijk rustige strand vindt u verschillende hotels en resorts, met aan de andere kant van de weg enkele restaurants en barretjes. Het is de perfecte strandbestemming om te ontspannen en te genieten van het simpele en ongedwongen karakter van Vietnam.

Dit artikel heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden worden met * gemarkeerd