Verslag rondreis Thailand & Cambodja

Geplaatst op Reisverslagen & ervaringen

Kinderrechtenorganisatie Terre des Hommes lanceerde in juli vorig jaar een online memory spel om aandacht te vragen voor kindersekstoerisme in Cambodja en Thailand. De hoofdprijs, een 15-daagse rondreis voor 2 personen in deze twee landen, aangeboden door 333TRAVEL, werd gewonnen door Jessica. Hieronder kunt u de belevenissen van Jessica en haar vriendin Marjolein tijdens deze rondreis lezen.

De vlucht was prima en bij aankomst op de luchthaven Bangkok, zagen we al gauw het 333 Travel bord. We werden met een busje naar het hotel gebracht, we konden helaas nog niet in onze kamer, dus hebben we de ochtend doorgebracht bij het zwembad. Rond kwart voor 12 konden we inchecken. Ons even opgefrist en rond kwart voor 1 naar beneden, daar werden we opgewacht voor onze Tempel & City tour samen met een vriendin die ook toevallig in Bangkok was.

We hebben eerst de Wat Benchamabophit bezocht, dit is een mooie tempel met allemaal verschillende boeddha’s. Onze gids legde ons uit wat al die verschillende houdingen van de  boeddha’s betekenen, welke tijd ze komen en waar ze vandaan komen. Na de Wat Benchamabophit gingen we naar Wat Pho, met de liggende boeddha, deze is 46 meter lang en 15 meter hoog en gigantisch als je vlakbij staat. Hier schijnt de Thai massage te zijn ontstaan en hier zijn ook weer heel veel boeddha’s. Heel indrukwekkend allemaal.

Hierna gingen we met een ferry de rivier over naar Wat Arun, daar hebben we de hele steile trap beklommen om van het uitzicht over de rivier te kunnen genieten. Weer terug met de ferry en in de bus, we werden in het centrum afgezet, zodat we konden shoppen. Tussendoor even bij een lokaal restaurantje wat gegeten. Rond 8 uur ging het licht echt uit bij ons en zijn we teruggelopen naar het hotel.

De volgende ochtend hebben we heel rustig aan gedaan en heerlijk ontbeten. ’s Middags werden we opgehaald voor de River Barge tour. Dit was een tour met een long tail boot over de Chao Phraya rivier en bijna weer terug bij ons beginpunt stapten we over op een omgebouwde rijstboot met allemaal schalen vol Thaise fruit, vruchten en met drinken. Was wel een leuke tour, met allemaal verschillende indrukken van Bangkok, op sommige plekken zag je ook nog wel de impact van de wateroverlast van afgelopen weken. Terug bij het hotel hebben we heerlijk gegeten bij het dakrestaurant van het hotel, met een heel mooi uitzicht over Bangkok.

De woensdagochtend werden we rond kwart over 6 opgehaald voor onze tour naar de Jungle Rafts. We maakten een stop bij de River Kwai Bridge, hier hebben we ook even over heen gelopen en bezoek gebracht aan Death Railway Museum en de begraafplaats. Heel indrukwekkend en heftig allemaal de foto’s en verhalen.

Hierna werden we naar de opstapplaats gebracht om naar de jungle rafts te gaan. Hier kan je alleen maar met een boot komen, was nog best wel een lange rit, maar met hele mooie uitzichten. Bij de jungle rafts aangekomen kregen we een Thaise lunch en de sleutel van onze kamer. Na de lunch gingen we die even bekijken en onze bagage brengen. Het zijn hele simpele kamers op het water, maar alles wat je nodig hebt is er. Voor de kamer heb je onder het dak een picknicktafel en een hangmat en daarvoor heb je nog een extra vlot met hangstoelen en ligbedden.

Jungle rafts Kanchanaburi

Om 14 uur gingen we weer in de boot een stuk terug naar een andere op- en afstapplaats, daar werden we met een soort truck naar de Hellfire Pass Memorial gebracht. Hier kregen we een film te zien over het maken van het spoor door de krijgsgevangenen van de Japanners tijdens de tweede wereldoorlog en hier waren ook weer veel foto’s en brieven van die tijd. Daarna gingen we naar beneden waar het spoor had gelopen en waar nog een klein stukje spoor ligt dat door een berg is gebouwd wat de Hellfire Pass wordt genoemd. Hierna gingen we nog een stuk lopen waar het spoor heeft gelegen en werden aan het eind opgepikt door de truck en weer terug gebracht naar de boot en naar de jungle rafts. Daar heerlijk gerelaxt tot aan het avondeten. Na het avondeten gingen we naar de Mon Dance, dit was een dans en zang voorstelling van de bewoners van het dorpje dat vlakbij de jungle rafts ligt. Alle olielampen waren aangestoken en dat zag er wel heel leuk uit. Echt een leuke sfeer en je hoort alleen maar de geluiden van de natuur. Echt een ideale plek om tot rust te komen.

De volgende dag gingen we na het ontbijt naar het dorpje. Dit is interessant te zien hoe ze in de jungle leven. Het dorpje heeft 3 tamme olifanten, daar kon je op rijden, maar dat wilden wij niet. Omdat we het toch wel zielig vonden. Nog wat verder door het dorp gelopen en daarna zijn we heerlijk gaan relaxen bij onze raft.

De vrijdag werden we om half 12 weer teruggebracht naar de bus. Daar eerst nog even geluncht en toen werden we naar de trein gebracht, daar mee gingen we een stuk over het spoor wat nog bestaat uit de tweede wereldoorlog van Namtok station naar Thakilen. Kwamen langs hele mooie landschappen en gingen ook nog een deel lang de River Kwai. Hierna hadden we een lange rit te gaan in de bus terug naar Bangkok.

De volgende ochtend werden we om 6 uur opgehaald om naar de grens gebracht te worden van Cambodja. Bij de grens verliep het allemaal redelijk soepel en daar werden we opgewacht door de eigenaar van de lotus lodge waar we de komende dagen verbleven. Rond 12 uur kwamen we aan in de lodge, Het zag er allemaal goed uit en heel gezellig. Voelden ons gelijk thuis. ’s Middags hebben we het project van Terre des Hommes bezocht. ’s Avonds heerlijk gegeten bij de lodge.

De zondag zijn we met fietsen van de lodge naar het centrum van Siem Reap gefietst, daar was het groot feest doordat het Water Festival is. Was heel leuk te zien, ze waren aan het oefenen voor de bootraces later op de dag. Echt lachen al die fanatieke mannen en ook vrouwen op zo’n hele lage, lange boot. Zo konden we echt de lokale sfeer proeven. Na een tijdje kregen we het echt te warm en zijn we teruggefietst naar de lodge om heerlijk te relaxen bij het zwembad.

De volgende dag gingen we naar Angkor, met een gids in een tuktuk. We begonnen bij de Angkor Wat, heel indrukwekkend en interessant. Ook in de Angkor Wat gestaan om de omgeving te bekijken en de boeddha’s binnen. Voorbij de Angkor Wat waren allemaal aapjes, heel schattig. Daar voorbij werden we opgepikt door de Tuktuk en naar Ta Prohm tempel gebracht. Dit is een tempel die helemaal bedolven zitten onder de bomen en de wortels zijn helemaal tussen de stenen gegroeid. Hierna gingen we lunchen en na de lunch gingen we naar Angkor Thom, dit is een heel groot gebied met allemaal tempels en een koninklijk plein. We begonnen bij Bayon met allemaal gezichten in het gebouw, daarna liepen we naar Baphuon, deze wordt gerestaureerd dus die konden we alleen van buiten bekijken. Daarna liepen we naar het olifantenterras. Terug met de tuktuk maakten we nog even een stop aan de andere kant van Bayon om nog een foto te maken, van de weerkaatsing in het water. Terug bij het hotel, heerlijk in het zwembad gezwommen en in de schaduw gerelaxt.

Ta Prohm

De dinsdag wilden we met de mountainbikes van het hotel naar de landmine museum fietsen, de receptioniste had op een kaart laten zien hoe we moesten fietsen, maar we kwamen tot twee keer bij Angkor Wat uit. Daarna maar opgegeven, we hadden het ook heel warm. Zijn terug naar het centrum van Siem Reap gefietst en op een terrasje bij de old market neergeploft met koud drinken en lekker mensen zitten kijken. Daarna weer heerlijk gerelaxt bij het zwembad.

Woensdagochtend werden we weer teruggebracht naar de grens van Thailand, daar werden we opgehaald door 333 Travel en naar Pattaya gebracht. Rond half 3 kwamen we aan bij het hotel. Onze kamer heeft uitzicht op Jomtien beach en de Golf van Thailand. Nog even op het strand gelegen en ’s avonds langs de boulevard gelopen en bij een Thaise restaurant gegeten.

Donderdag zijn we met een taxi naar het centrum gegaan, daar gaan winkelen. We zagen daar allemaal kerstversiering en een kerstboom, blijft een vreemde gewaarwording dat het superwarm is en dat het dan bijna kerst is, We zijn een heel stuk terug langs de kust gelopen en om de berg heen en de berg op. Op het laatst werden we wel moe en het laatste stuk zijn we maar weer met een taxi gegaan en heerlijk bij het zwembad neergeploft. ’s Avonds weer ergens aan de boulevard gegeten.

Vrijdag werden we opgehaald voor de cable ride, dit hadden we donderdag geboekt. Eerst met een busje naar het beginpunt, vandaar met een 4wd auto met laadbak over een rotsen steile weg, dat was wel lachen, maar ook zwaar om je goed vast te houden omdat we in de laadbak zaten. Boven aangekomen werden we in de riemen gezet en moesten we een keer oefenen op een korte kabel, dat ging goed. Nu moesten we lopend naar de top, dat was nog ff een steile klim. Boven aangekomen gingen we om de beurt aan de kabel, echt lachen. Net aapjes, van boom naar boom, totaal 3 km lang. De laatste was de leukste en steilste. Daarna nog bij het beginpunt geluncht en toen weer terug naar het hotel.

De laatste dag alweer, wat ging de tijd snel, rond 10 uur hebben we uitgecheckt en onze bagage in de opslagplaats. We zijn met een taxi naar Mini Siam gegaan, dit is een mininatuurpark van Thailand en ook wat van de wereld. Was heel leuk, maar heel warm, na anderhalf uur branden we weg en hadden we het allemaal wel gezien, weer terug met de taxi naar het hotel en daar verder de hele dag bij het zwembad gelegen. Om 22 uur werden we opgehaald om naar de luchthaven gebracht te worden. De terugvlucht verliep goed en hebben we heerlijk geslapen.

Gepost door Rianne Koot
Dit artikel heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden worden met * gemarkeerd