Werelderfgoed locaties in Azië

Geplaatst op Ontdek Azië

Werelderfgoed is een schat uit de geschiedenis, waar we vandaag mee leven en die we door moeten geven aan toekomstige generaties. Het wordt beschouwd als onvervangbaar, uniek en eigendom van de hele wereld. Alleen erfgoed dat is ingeschreven op de Werelderfgoedlijst van UNESCO mag deze titel dragen. Deze lijst wordt jaarlijks samengesteld door de Commissie voor het Werelderfgoed, bestaande uit vertegenwoordigers van 21 landen.

Hieronder vindt u een overzicht van Werelderfgoed locaties in Azië die absoluut een bezoekje waard zijn!

Grote Muur China

China’s beroemdste bouwwerk is ongetwijfeld de Grote Muur. De Grote Muur behoort tot de wereldwonderen en een bezoek aan China is niet compleet zonder een bezoek aan dit indrukwekkende bouwwerk!

De Grote Muur slingert van de kust in het oosten ter hoogte van Beijing naar het westen over meer dan de helft van de totale breedte van China. De muur, die totaal waarschijnlijk zo’n 6400 kilometer lang is, is gebouwd in een periode van 2000 jaar. Keizers van verschillende dynastieën zorgden ervoor dat het bouwwerk steeds groter en langer werd. Deze immense muur moest het Chinese Rijk beschermen tegen Nomaden uit het noorden.

Bezoek dit indrukwekkende bouwwerk tijdens de Grote Muur en Ming Tombes tour.

Halong Bay Vietnam

Halong Bay is één van de meest sprookjesachtige plekken in Vietnam. Aan de kust rijzen bijna 2000 kalkstenen eilandjes uit de kraakheldere zee omhoog. Vanwege de grote steiltes zijn de meeste eilanden onbewoond en niet aangetast. De eilanden bieden niet alleen veel natuurschoon maar zijn ook van groot biologisch belang. U waant zich echt in een andere wereld wanneer u midden in deze natuurpracht vaart.

Tijdens de 2-daagse Halong Bay Cruise bezoekt u de baai van Halong met haar indrukwekkende kalsteenformaties.

Angkor Cambodja

Het wereldberoemde tempelcomplex van Angkor stamt uit het oude Khmer-rijk en behoort tot één van de 7 wereldwonderen. Het is het grootste tempelcomplex ter wereld, gelegen boven het Tonlé Sap meer. Verschillende koningen bouwden hier tempels en daaromheen hun hoofdstad. De bekendste tempel is zonder twijfel de Angkor Wat. Deze tempel is in het begin van de 12e eeuw gebouwd door koning Suryavarman II. Het is de grootste etagepiramide in Zuidoost-Azië. Angkor Wat heeft zo’n 50 jaar dienst gedaan als religieus en politiek centrum van het Khmerrijk. Maar er zijn nog veel meer mooie tempels in dit gebied.

Tijdens de 4-daagse Ankor Wat Tour maakt u uitgebreid kennis met dit wereldwonder.

Luang Prabang Laos

Luang Prabang ligt ten noordwesten van Vientiane. Het is een rustig stadje met een relaxte sfeer waar u helemaal tot rust komt. Rondom de stad liggen prachtige bergen aan de Mekong. De stad herbergt verschillende prachtige bezienswaardigheden en ook in de omgeving van Luang Prabang is genoeg te zien en te beleven.

Omdat Luang Prabang maar een heel kleine stad is, kunt u het prima te voet of per fiets verkennen. U kunt een fiets huren en door de stad fietsen, maar u kunt ook buiten de stad een kijkje nemen per fiets.

Bezoek de mooiste plekken van Luang Prabang tijdens de tour Fietsen in Luang Prabang.

Ayutthaya Thailand

Ayutthaya was van 1350 tot 1767 de hoofdstad van Thailand en ligt op het snijpunt van 3 rivieren, de Chao Praya, de Pa Sak en de Lopburi. Door het aanleggen van een kanaal werd de stad geheel omringd door water. Vanwege deze strategische ligging werd Ayutthaya in 1350 door koning Ramthibodi I gekozen als hoofdstad van zijn rijk.

Inmiddels valt het gebied onder ‘Ayutthaya historical park’ welke door UNESCO in 1991 op de Werelderfgoedlijst is geplaatst. In dit historisch park vindt u eeuwenoude tempels en paleizen die herinneren aan de Ayutthaya-periode. Eén van de bekendste gebouwen is de Wat Phra Sri Sanphet, misschien wel de belangrijkste tempel in de stad, die in het complex van het koninklijk paleis is gebouwd.

Ontdek waarom Ayutthaya in de 17e eeuw als mooiste stad van heel Azië werd gezien tijdens de Ayutthaya Tour.

Gepost door Rianne Koot
Dit artikel heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden worden met * gemarkeerd