Malaysian F1 Grand Prix 2010

Geplaatst op Ontdek Azië

Van 2 t/m 4 april a.s. vindt de Petronas Malaysian F1 Grand Prix plaats. Bent u op dat moment in Maleisië? Dan kunt u getuige zijn van spectaculaire actie op één van de meest high-tech-circuits ter wereld.

Sepang International Circuit
Zestig km ten zuiden van Kuala Lumpur, ligt een gloednieuw, 120 miljoen dollar kostend circuit dat Maleisië op de wereldkaart moet gaan zetten voor de honderden miljoenen Formule 1 fans. Sepang is niet alleen een moderne Formule 1 baan maar bevat ook fraaie architectuur, met een schitterende hoofdtribune in de vorm van een vloot zeilschepen bijvoorbeeld.

Het Sepang International Circuit heeft een totale lengte van 5.543 km en biedt ruimte aan 130.000 toeschouwers. Veel 2e en 3e versnellingsbochten, een paar lange bochten en twee rechte stukken waar absolute topsnelheden bereikt worden, zorgen ervoor dat er veel van de rijders wordt gevergd. Vooral ook omdat het er bloedheet kan zijn. De breedte van de baan moest er bovendien voor zorgen dat er meer ingehaald zou worden, wat zorgt voor spanning en sensatie tijdens de race.

Maleisië
Zoals bekend speelt de hitte in Maleisië een belangrijke, zo niet overkoepelende rol. Met temperatuurmetingen van rond de 36 graden Celsius en een luchtvochtigheidsgraad van 95% dient de coureur toch koel te blijven. Hoe? Een goede voorbereiding doet wonderen, mentale en fysieke (fitness) training zorgen voor een betere prestatie in de hitte. “Nergens anders dan in Maleisië is fitness zo bijzonder belangrijk,” weet Mark Webber. “Daarom train ik hard om zo mijn concentratie gedurende de hele race vast te houden, zelfs in extreme hitte.”

Lotus
Met Lotus keert er komend seizoen een grote naam terug in de Formule 1. Het nieuwe Lotus F1 Racing neemt dit jaar niet deel als Britse renstal maar met een Maleisische licentie. Dit ondanks het feit dat de fabriek van de renstal in Groot-Brittannie staat. Het voormalig topteam, waar ooit grote kampioen als Jim Clark, Ayrton Senna, Graham Hill en Nigel Mansell voor uitkwamen, staat in 2010 in een vernieuwde vorm weer op de startgrid.

Kaarten
Wilt u de Formule 1 in Maleisië van dichtbij meemaken? U kunt bij 333TRAVEL vanaf
€ 39,- een kaart bestellen. Deze is geldig voor zaterdag en zondag. Voor een pakket inclusief transfers vanuit de stad naar het circuit en v.v., betaalt u slechts € 99,-. Bent u geïnteresseerd in dit aanbod? Neem contact met ons op via ons kijk dan hier.

Gepost door Rianne Koot
Dit artikel heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden worden met * gemarkeerd