Reiservaringen Indochina, waar wilt U heen ?

Geplaatst op Ontdek Azië

Op onze homepage vanaf vandaag en in de nieuwsbrief van deze week vind u informatie over reizen in Indochina, het gebied rond de Mekong rivier.  Tijdens onze eigen reizen komen wij regelmatig langs plekken die je zo bij blijven dat we die ook in onze reisgids en op de website gaan aanbieden. Dit jaar is daarom deze bestemming veel uitgebreider belicht en staat voor het eerst ook Laos in onze brochure (of glossy zoals we hem soms graag noemen) .

Mijn collega Annelous schrijft over haar bezoek aan Angkor Wat:
…. ik installeerde me aan de rand van het meer waar ik een prachtig uitzicht zou hebben op de tempel en de zonsopgang. Het begon al steeds schemeriger en lichter te worden en op een gegeven moment begonnen er uit het niets allemaal krekels een gigantisch kabaal te maken: de zon was op, een nieuwe dag was aangebroken!

Langzaam aan zag je de kleuren van de lucht om de tempel heen veranderen van pikzwart naar donkerblauw, van diep rood tot aan zacht roze. Plotseling zag je dan daadwerkelijk de ZON als een bolletje achter een van de torentjes vandaan komen en dat was echt een onbeschrijfelijk mooi moment! Voor zo iets prachtig komt ieder mens graag vroeg zijn bed uit! …

Een andere collega, Lya, die met annelous door indochina trok, vertelde over hun tocht door Halong Bay:

Op het moment dat we onze kamer op de boot aan het bekijken waren kwamen de etensgeuren ons al tegemoet. We hebben 2 dagen heerlijke vis- en rijstgerechten gegeten. Het enige lastige waren de stokjes! Meestal kregen we zowel bestek als stokjes maar deze keer moesten we het toch echt alleen met de stokjes doen! Ik had zoveel moeite met het eten van de rijst dat ik uiteindelijk de opscheplepel heb gebruikt. Inmiddels kan ik met trots zeggen dat ik een volleerd stokjeseter ben

Maar ook de Azie Specialist komt zelf niet overal. Natuurlijk laten wij ons daarom adviseren door onze lokale agenten, maar de meest deskundige, dat is de reiziger zelf. Wij zijn benieuwd naar uw tips en verhalen, welke plekken heeft u bezocht die u anderen zou aanraden, waar zit dat unieke restaurant wat voor u een blijvende herinnering heeft achtergelaten en hoe kom je bij de mooiste plekken langs de Mekong.

Gepost door Melissa Reijnders
Dit artikel heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden worden met * gemarkeerd