Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

333Pure: Mekong Delta (T4665)

333Pure: Mekong Delta
Dag 1: Ho Chi Minh Stad-Mekong Delta
In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel in Ho Chi Minh Stad voor een prachtige rit naar de Mekong Delta. Tijdens de rit van ca. 3 uur wordt het stadse beeld ingeruild voor de groene, tropische omgeving van de vruchtbare delta. Bij aankomst in Cai Be stapt u in een bootje om de kleurrijke drijvende markt te ervaren. U ziet boten vol groenten en fruit handel drijven met de lokale bevolking. Indien u wilt kunt u ook bij enkele kleine bedrijfjes stoppen om te zien hoe bijvoorbeeld kokossnoepjes en rijstsnoepjes worden gemaakt.

Een roeibootje neemt u verder mee door de smalle kanaaltjes van de Mekong Delta, met om u heen intens groene, tropische begroeiing. U ziet traditionele huisjes gemaakt van hout en palmbladeren en hoe het dagelijkse leven hier voortkabbelt.

In de middag maakt u een wandeling in de tropische omgeving. Bij een plantage kunt u verschillende soorten fruit proeven en luisteren naar traditionele muziek uit deze regio. Dan stapt u op een fiets om over smalle dorpspaadjes te fietsen en te genieten van de groene, landelijke omgeving.

U verblijft vanavond in Vinh Long bij een familie thuis, die goed voor u zal zorgen. U zult bij hen dineren en als u wilt, kunt u meer over hun dagelijkse leven te weten komen.
Dag 2: Mekong Delta-Ho Chi Minh Stad
In de vroege ochtend hoort u hoe de nachtrust verruild wordt voor de ochtendgeluiden van de delta. Na een goed ontbijt gaat u weer aan boord van uw rivierboot voor een cruise naar het centrum van Vinh Long. Onderweg maakt u enkele stops bij lokale fabriekjes, waar bijvoorbeeld bakstenen worden gemaakt, en bij een drijvend boerderijtje. U bezoekt ook de Vinh Long markt met vele zeevruchten en lokaal fruit.

Dan is het tijd om weer terug naar Ho Chi Minh Stad te keren. Onderweg bezoekt u de Vinh Trang pagode, de oudste boeddhistische pagode in deze regio. Bij aankomst in Ho Chi Minh Stad eindigt deze tour.

Foto's


© 2016 333TRAVEL