Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

Grand Tour De Wildernis van Borneo (T1410)

Leuke pluspunten om te weten

  • Longtail boottocht door jungle Bako NP
  • Bezoek aan orang-oetan reservaat Semenggoh
  • Overnachting bij Iban
  • Enorme grotten in Mulu National Park
  • Entreegelden bij genoemde excursies inclusief
Maleisisch Borneo is ongerept met afgelegen en tropische jungle gebieden en traditionele stammen. Tijdens deze rondreis ontdekt u beide deelstaten, Sabah en Sarawak, en kunt u de prachtige natuur in verschillende nationale parken ontdekken.

U begint uw individuele rondreis in Sarawak. Per longtailboot komt u tot diep in het hart van de jungle van Bako National Park dat aan de kust ligt. In Bako kunt u oog in oog staan met zeldzame diersoorten, zoals neusapen en orang-oetans. Deze dieren zijn zo intelligent en zachtaardig, dat het een onvergetelijke ervaring is om ze in hun eigen habitat te kunnen zien leven en spelen.

U overnacht middenin de jungle in een longhouse bij de Iban Dayak stam. Zij waren vroeger Borneo’s beruchte koppensnellers. Uw accommodatie voor twee nachten is primitief, maar het avontuur des te groter.

Vanuit Kuching vliegt u naar Miri, vlakbij het Mulu National Park, het grootste nationale park van Sarawak. De imposante Gunung Mulu steekt 2.376 m boven de zeespiegel uit en domineert het uitzicht in het park. In het park bevindt zich een magisch grottenstelsel van meer dan 26 grotten, waaronder de grootste ter wereld.

U eindigt de avontuurlijke rondreis in Kota Kinabalu, waar u eventueel de reis kunt verlengen. Kota Kinabalu biedt u de prachtige stranden en koraalriffen van Sabah en kunt er helemaal uitrusten na uw rondreis.

Foto's


Tunku Abdul Rahman Marine Park - Kota Kinabalu - Sabah
Wat kunt u verwachten?- Gegarandeerd vertrek
- Reizen op privé-basis
- Het excursieprogramma in Mulu met kleine internationale groepjes (Seat in Coach)
- Vervoer per auto of minibus
- Persoonlijk karakter
- Begeleiding van een ervaren en deskundige Engelssprekende gids/chauffeur
- Verblijf in goede middenklasse hotels
- Entreegelden bij genoemde excursies inclusief

Dagelijks vertrek mogelijk
© 2016 333TRAVEL