Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

333Pure: Avontuurlijk Laos (T4605)

333Pure: Avontuurlijk Laos
Dag 1: Vertrek Luang Prabang
U wordt opgehaald bij uw hotel en per mountainbike verlaat u Luang Prabang. Onderweg bezoekt u Wat Pa Phon Phao, een klein en rustig heiligdom met een gouden stoepa. In het dorpje Ban Phanom ziet u hoe doeken van zijde en katoen worden geweven. De volgende stop is het graf van Henri Mouhot, de Franse ontdekker van de inmiddels wereldberoemde Angkor tempelruïnes in Cambodja. Hij woonde in Laos en is in 1861 hier overleden. Via een stoffig weggetje bereikt u het Elephant Village, een prachtige plek met uitzicht op de jungle en steile rotshellingen, waar u een lunch geserveerd krijgt. Na deze welverdiende lunch begint u aan een wandeltocht over paden, langs rijstvelden, door de jungle en over heuveltjes naar lokale dorpjes, waar u het landelijke leven van het Khamu volk leert kennen. Aan het einde van de middag arriveert u in het dorp waar u zult overnachten in een homestay.
Dag 2: Wandeltocht
Na een goed ontbijt vervolgt u uw wandeltocht. Vandaag maakt u trekking van circa 5-6 uur. Er hangt een vredige sfeer in de dorpjes onderweg en u zult de bewoners al weer vroeg aan het werk zien. De Lao die u onderweg ontmoet, vinden toeristen nog steeds interessant en ze zijn dan ook vaak erg nieuwsgierig. Na bezoeken aan lokale dorpjes van de Khamu, de Lao en de Hmong arriveert u in het dorpje waar u zult overnachten.
Dag 3: Olifanten en kajakken
Na een heerlijk ontbijt gaat u op pad om de Aziatische olifanten te ontmoeten. U krijgt uitleg over het leven en het werk van deze olifanten, waarna u een rit op een olifant maakt van circa een uur.
Dan is het tijd voor de lunch. Na de lunch liggen de kajakken klaar voor uw wateravontuur. De rivier is gemakkelijk bevaarbaar met enkele kleine stroomversnellinkjes, die niet te heftig zijn. Tijdens het kajakken is er genoeg te zien. Zo zult u op de oevers bananenbomen, teakbossen, rijstvelden, ananasplantages en vele kleine dorpjes voorbij zien komen. Wees niet verlegen en roep af en toe eens 'Sabaidi', wat 'hallo' betekent, naar de Lao die u vanaf de oever gade zullen slaan. Na circa 3-4 uur komt u weer in Luang Prabang aan, waar deze tour eindigt.

Foto's


© 2016 333TRAVEL