bel ons
0348 441951
Individuele rondreizen
Strandvakanties
333Flexible - Zelf samenstellen
Offerte aanvragen
Vorige pagina

333Pure: Magische tekeningen en Handpalm lezing - Bali - Indonesië - T4516

Hoogtepunten

  • Ontmoeting met een Balinese medicijnman
  • Handpalm lezing
  • Ontmoeting met een Balinese tempelpriester
Tijdens deze dagtour heeft u een bijzondere ontmoeting met een soort Balinese medicijnman. U bezoekt een oude man, die is gezegend met een gave om de toekomst te voorspellen en bezit hij de gave om oude Balinese brieven, geschreven op palmbladeren te lezen. Tweeduizend jaar en langer geleden schreven de volken van Zuidoost-Azië op boombast en op geprepareerde palmbladeren. Geschikt daarvoor is de o.a. de lontarpalm. Vooral op Bali, waar vele eeuwen een geïsoleerde hindoegemeenschap leefde met een hoog ontwikkelde cultuur, vormen lontarboeken een ware goudmijn aan historische informatie.

Deze boeken van lontarpalmbladeren hebben meerdere functies, zoals de genezing van bepaalde ziektes en het vertellen van mantra’s of magische woorden, waarvan geloofd wordt dat zij hun eigen kracht hebben om de harmonieuze evenwichtige relatie tussen de mens, God en het milieu te herstellen en behouden. De Balinezen vinden deze balans en harmonieuze relatie tussen deze 3 factoren het belangrijkst in hun dagelijkse activiteiten. De lontarboeken worden alleen bij zeer speciale ceremonies gebruikt, maar de man kan u er alles over vertellen en zal uw handpalm lezen en u zo een kijkje in de toekomst geven.

Verder ontmoet u een “Pemangku”, een Balinese tempelpriester, waarvan geloofd wordt dat hij door middel van een zuiveringsritueel lichamelijke ziekten en fysiologische desoriëntatie kan verlichten. Op het eerste gezicht lijkt dit een normale man, maar u kunt geen van uw problemen nog verbergen als hij u eenmaal gelezen heeft met zijn magische tekentalent. Gezegend door Hyang Widhi (god van het Hindoe geloof) weet hij mensen fysiek en mentaal in balans te brengen. Na deze spirituele ervaring gaat u lunchen in een lokaal restaurant.

Dagexcursie Bali- Indonesië

vanaf
123 pp