Zoover winnaar beste verre reizen 2014 en 2015
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

333Pure: Kerinci Seblat en Kubu Avontuur (T4509)

333Pure: Kerinci Seblat en Kubu Avontuur

Dag 1: Padang - Kersik Tuo
U wordt bij uw hotel in Padang of op de luchthaven opgehaald voor de start van uw Sumatraanse avontuur. U rijdt door een landschap van indrukwekkende meren, vruchtbare plantages en traditionele Minangkabau dorpjes naar Sungai Penuh.

Onderweg maakt u een stop bij één van de grootste theeplantages van Indonesië, waar u een rondleiding krijgt. Ook maakt u een korte wandeling naar een waterval. Sungai Penuh is door de hoge ligging een koel en aangenaam plaatsje en tevens is dit het uitgangspunt van uw tocht door het Kerinci Seblat NP. U overnacht in een eenvoudige homestay in een klein dorpje in het Kerinci NP, aangezien hier verder geen faciliteiten zijn. Het Kerinci Seblat Park is het gebrek aan comfort echter dubbel en dwars waard.

Vanuit de homestay heeft u een prachtig uitzicht vlakbij liggende de vulkaan en de theeplantages rondom. Uw kamer is heel eenvoudig, maar heeft in ieder geval een privé-badkamer met toilet, koud water en een mandi i.p.v. een douche. Er is geen airco of fan aanwezig, maar dat is in dit gebied niet nodig. Heeft u verder iets nodig, vraag het gerust aan uw gastgezin, zij zijn u graag behulpzaam.
Dag 2: Lake Gunung Tujuh Trekking
Vandaag maakt u een trekking door het Lake Danau NP. Na een eenvoudig Indonesisch ontbijt wordt u per bus naar het park gebracht. Lake Danau Tujuh is een enorm meer gelegen op 1.995 m boven zeeniveau en wordt omringd door dichte jungle en verschillende heuvels. In dit gebied leven o.a. nog Sumatraanse tijgers, olifanten en diverse endemische vogelsoorten. Ook wordt er hier onderzoek gedaan naar het bestaan van de ‘orang pendek’, een soort mensaap die erg op de mens lijkt waarvan nog niet bewezen is dat deze echt bestaat. Tijdens uw tocht door de jungle gaat u op zoek naar bijzondere dier- en plantsoorten en krijgt u een uitleg over het primair regenwoud.

Aan het eind van de dag keert u terug naar uw accommodatie in Kersik Tuo.
Dag 2: Kersik Tuo - Bangko
U vertrekt vandaag naar Bangko. Onderweg bezoekt u de Semurup warmwaterbron, de oude moskee van Kersik Tuo en het Kerinci meer. In Bangko checkt u in in uw hotel, waarna u de omgeving kunt gaan verkennen. In dit dorpje kunt u het alledaagse leven in de ‘desa’ (het Indonesische platteland) ervaren, ver weg van westerse invloeden.
Dag 4: Bezoek aan Kubu stam
Op ongeveer 2 uur rijden van Bangko, bezoekt u de Kubu stam. Na een tocht door de jungle komt u aan in het dorp, waar u de unieke kans heeft om de dag door te brengen met deze nog steeds geïsoleerde nomadenstam. De primitieve levenswijze van deze stam is al eeuwenlang hetzelfde en nog nauwelijks beïnvloed door de moderne wereld. De mensen leven vooral van de jacht en van de gewassen die zij zelf verbouwen. Aan het eind van de dag keert u terug naar uw hotel in Bangko.
Dag 5: Bangko - Padang
Een lange rit over de Trans-Sumatra Highway brengt u terug naar de bewoonde wereld van Padang.
Dag 6: Padang
Afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht, wordt u naar het vliegveld gebracht voor het vervolg van uw reis.

© 2015 333TRAVEL