Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

Grand Tour Sumatra (T1512)

Grand Tour Sumatra
Dag 1: Aankomst Medan
Aankomst op het internationale vliegveld van Medan. Hier staat de lokale gids al op u te wachten om u naar uw hotel te brengen.

Medan is tegenwoordig een moderne en drukke stad waar het drukke verkeer van motoren, becaks, busjes en vrachtwagens aan je voorbij raast. De stad is het centrum van de rubber- en tabakhandel, vroeger was het echter een belangrijke handelspost van de Engelsen en Nederlanders voor met name peper en olie. Er zijn een aantal interessante bezienswaardigheden uit het verleden te bezoeken en het is een goed begin van uw reis door Indonesië.
Dag 2: Medan - Samosir
Vandaag maakt u een tour door stad en bezoekt als eerste de Istana Maimoon, oftewel het oude paleis van Sultan Deli. Dit paleis is vreemd genoeg ontworpen door een Italiaan die zowel Indonesische als Moorse stijlen heeft gebruikt en is beslist een bezoekje waard. Aansluitend rijdt u naar de Mesjid Raya, één van de grootste moskeeën van Sumatra met prachtig gebrandschilderde ramen en koepels. Mits u gepast gekleed bent, is het toegestaan om er even binnen rond te lopen.

U rijdt door het uitgestrekte plantage-landschap van het gebied genaamd Simalungun, richting Parapat, gelegen op een schiereiland en toegangspoort tot het Toba meer. Vanaf de ferryhaven vaart u naar Samosir, een eiland gelegen middenin het meer, waar u zult overnachten.
Dag 3: Omgeving Samosir
Het schiereiland Samosir ligt in het Tobameer, één van de grootste meren ter wereld, gevormd door de niet meer actieve vulkaan Toba. Door de mist die vaak boven het meer hangt en het prachtige groene landschap, krijgt alles een mysterieus en magisch uiterlijk.

De dag begint met een relaxte tocht over het eiland, waarna u verschillende dorpjes op het eiland bezoekt. Hier kunt u de traditionele batakhuizen en de indrukwekkende stenen grafmonumenten bewonderen. In het dorpje Simanindo woont u een traditionele dansshow bij. ’s Middags heeft u tijd om een verkoelende duik in het meer te nemen, waarna u weer terugkeert naar uw hotel.
Dag 4: Samosir - Bukit Lawang
Het is weer tijd om terug te keren naar het vaste land. Er staat een lange rit op het programma. U rijdt terug richtig Medan, maar neemt dit keer de route door de bergen. U rijdt omhoog naar het uitkijkpunt bij Simarjarunjung, vanwaar u een adembenemend uitzicht heeft over het meer en omringend landschap.

Verder stopt u onderweg in Pematang Purba om het oude houten Paleis van de vroegere koning te bewonderen en bij de 120 m hoge Sipiso Piso waterval. In het koele bergplaatsje Berastagi bezoekt u de lokale groente- en fruitmarkt waar u zich tegoed kunt doen aan al het tropische fruit.

Aan het eind van de middag komt u in Bukit Lawang, gelegen aan de oever van de Bohorok rivier en tevens toegangspoort voor het Gunung Leuser National Park.
Dag 5: Bukit Lawang - Medan
Vandaag trekt u het Gunung Leuser National Park in, samen met een lokale ranger. De natuur is er prachtig, ruig en uitgestrekt en de wandeling gaat omhoog en -laag dwars door de jungle. Uw doel vandaag is om de zeldzame Sumatraanse orang-oetans (van dichtbij) te zien. De meeste dieren in dit gebied zijn semi-wild en waren onderdeel van het succesvol afgeronde rehabilitatie-programma. Ze zijn ondertussen zelfstandig genoeg om op eigen houtje in de jungle te overleven. U zult ze dus moeten zoeken, want de dieren bewegen zich vrij rond in het park. U heeft in Bukit Lawang echter een goede kans om ze te zien.

Na de trekking door de jungle kunt u zich even opfrissen. Daarna is het tijd om terug te keren naar Medan, waar u overnacht.
Dag 6: Medan
Vertrek naar de luchthaven van Medan voor uw vlucht naar uw volgende bestemming.

Foto's


© 2016 333TRAVEL