Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

333Pure: Ruige jungle en betoverend Toba meer (T4532)

Leuke pluspunten om te weten

  • Ruige jungle in het Gunung Leuser NP
  • Olifanten in Tangkahan
  • Orang-oetans in Bohorok
  • Betoverend Toba meer en Batak beschaving
  • Entreegelden bij genoemde excursies inclusief
Sumatra, ook wel ’eiland van goud’ genoemd, wordt voor een groot deel bedekt met ongerepte regenwouden waar u een enorme diversiteit aan flora en fauna vindt. Deze tour brengt u naar Noord-Sumatra waar u door de bergketen Bukit Barisan met haar actieve vulkanen reist.

U start de tour in koloniaal Medan, waar u een korte stadstour maakt. U bezoekt o.a. het sultanspaleis en de grote moskee. Vanuit Medan reist u over een hobbelweg richting het plaatsje Tangkahan, waar op de rand van het nationaal park een klein olifantencentrum ligt. De olifanten die hier leven komen voornamelijk uit de provincie Aceh en zijn gered van een zwaar leven in de illegale houtkapperij of als huisdier. U maakt kennis met deze “gentle giants” en hun mahouts, de jongens die ze verzorgen en hun leven met de olifanten delen.

Aansluitend rijdt u per 4WD jeep naar Bukit Lawang, waar het orang-oetan rehabilitatiecentrum van Bohorok ligt. U maakt ’s middags een wandeling naar de voederplaats, over een smal pad dwars door de jungle, waar u de unieke kans heeft om de zeldzame Sumatraanse orang-oetans van dichtbij te zien.

Na deze jungle ervaringen rijdt u door een prachtig landschap met prachtige watervallen, wilde rivieren en één van de grootste meren van Zuidoost-Azië, en tevens het diepste meer ter wereld, het Toba meer. U verblijft op Samosir eiland, dat middenin het Toba meer ligt. Het Toba meer vormt hét culturele en spirituele centrum van de Batak cultuur, welke u hier dan ook uitgebreid zult leren kennen.

Foto's


Wat kunt u verwachten?- Reizen op privé-basis
- Vervoer per airconditioned minibus/4WD auto
- Persoonlijk karakter
- Begeleiding van een ervaren en deskundige Engelssprekende gids
- Verblijf in prima middenklasse accommodaties in Medan en Samosir
- Verblijf in eenvoudige accommodaties in Tangkahan en Bukit Lawang
© 2016 333TRAVEL