Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

14 Dagen

€ 2285

vanaf 4 personen

€ 2564

vanaf 2 personen

Vraag offerte aan

Rondreis: 333Pure: Het Andere Gezicht van Cambodja (R4631)

14-daagse privé rondreis Cambodja - inclusief vliegtickets


Dag 1: Vertrek Amsterdam
U vliegt vanaf Schiphol naar het charmante Siem Reap in Cambodja.
Dag 2: Aankomst Siem Reap
Bij aankomst op het internationale vliegveld van Siem Reap wordt u opgehaald door uw chauffeur die u naar uw hotel brengt. De rest van de middag is ter vrije besteding om bij te komen en te ontspannen. In de avond is er voor u een welkomstdiner geregeld met Apsara dansshow. Zo kunt u meteen kennismaken met Cambodjaanse gerechten en met een stukje Cambodjaanse cultuur.
Dag 3: Siem Reap
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor één van de hoogtepunten van uw vakantie: het bezichtigen van de prachtige Angkor Wat. Dit gaat u per fiets doen, zodat u het nog beter ervaart. Het is een van de meest bekende tempels ter wereld en bij uw bezoek kunt u persoonlijk aanschouwen waarom. Op het eerste gezicht is de tempel al indrukwekkend, maar van dichtbij ziet u hoe precies de details zijn uitgewerkt. Vervolgens verlaat u het tempelcomplex en fietst u door een landelijke omgeving, langs dorpjes en rijstvelden, naar Kbal Spean. Dit is een rivier waar in circa de 11e en 12e eeuw op de bodem en aan de kant illustraties in het steen zijn gegraveerd. Om deze plek te bereiken, maakt u een wandeling van circa 30 minuten heuvelopwaarts. In de buurt ligt bovendien een mooie waterval.

U fietst terug naar het Angkor tempelcomplex om de Banteay Srei Tempel te bezoeken. Men denkt dat de prachtig gedetailleerde gravures alleen maar door een vrouw gemaakt kunnen zijn. Aan het eind van de middag zult u vanaf de Pre Rup tempel genieten van de zonsondergang.
Dag 4: Tonle Sap meer
Vandaag stapt u wederom op de fiets. U fietst langs de Siem Reap River door een landelijk landschap naar het Tonle Sap meer. Hier verruilt u uw fiets voor een kajak om het leven op het meer te verkennen. U vaart langs houten huizen op palen langs het water en ziet hoe het dagelijkse leven zich hier voltrekt. Ook vaart u door een drijvend dorp, waar men een heel ander leven leidt dan dat wij kennen.

Weer terug op het vasteland stapt u op de fiets en fietst u via kleine landweggetjes naar de Prasat Wat Athvea tempel. Deze onbekendere tempel stamt uit ongeveer dezelfde tijd als Angkor Wat maar heeft veel minder versieringen. Misschien is de tempel nooit helemaal afgemaakt. Wel vindt u hier mooie Apsara tekeningen. Aan het einde van de middag arriveert u weer terug in Siem Reap.
Dag 5: Kulen Mountains
U reist vandaag niet per fiets maar per brommer. U mag zelf rijden of u mag achterop zitten terwijl een lokale chauffeur rijdt, de keuze is aan u. U gaat de mooie Kulen bergketen in, op ongeveer 60 km van Siem Reap gelegen. In de Khmer tijd was Phnom Kulen de heiligste berg van het land en nog steeds trekken pelgrims tijdens weekenden of festivals naar deze berg. U bezichtigt de kleine tempel op de top van de berg, waar u een grote boeddha vindt die uit het zandsteen is gehouwen.

U maakt hier tevens een wandeling in de jungle op de berg. Midden in de jungle vindt u oude beelden uit de Khmer tijd. Koel nog even af bij de waterval voordat u weer terug reist naar Siem Reap.
Dag 6: Siem Reap-Battambang
De tijd is gekomen om Siem Reap te verlaten. U reist per auto of minibus naar Battambang, een stadje dat nog herinnert aan de Frans-koloniale tijd.

Net buiten Battambang ligt Wat Ek Phnom, de ruïnes van een tempel die al in de 11e eeuw is gebouwd. Het bijzondere van deze tempel is dat ernaast een nieuwe tempel is gebouwd die veel gebruikt wordt. Vele festiviteiten vinden tussen de oude en de nieuwe tempel plaats.

Vervolgens bezoekt u de Phnom Sambov berg, een plaats waaraan vele verhalen zijn verbonden. U bezoekt een tempel bovenop de berg en een paar grotten, die stille getuigen zijn van het verschrikkelijke Rode Khmer regime.

Indien het vandaag maandag of donderdag is, woont u vanavond een bijzondere show bij van de Phare Ponleu Selpak. Dit is een non-profit organisatie die Cambodjaanse straatkinderen een opleiding geeft tot circusartiest en hen zo de kans geeft op een betere toekomst. De voorstellingen zijn gebaseerd op het Cambodjaanse leven.
Dag 7: Battambang
U begint de dag met een bezoek aan de lokale markt. Battambang is de provincie die de meeste rijst produceert, maar ook veel groente, vis, vlees en fruit. Op de markt ziet u vele lokale producten. Hierna heeft u de keuze. Per fiets of per ossenkar bezoekt u een lokaal dorp, dat bekend staat om de oude, traditionele huizen. Sommige staan er al sinds het begin van de vorige eeuw. De gids en de inwoners kunnen u meer vertellen over de geschiedenis van hun huizen en zelfs hun levensverhalen. Het is een bijzonder kijkje in het lokale leven. Vervolgens leert u enkele lokale handnijverheden en producten kennen. U kunt zien hoe rijstpapier wordt gemaakt, enkele producten die veel in de lokale Cambodjaanse keuken worden gebruikt zoals een vispasta en hoe doeken worden geweven.

Tenslotte bezoekt u Phnom Banan, een ruïne uit de Angkor tijd dat bestaat uit 5 tempels. Deze ruïne ligt bovenop een heuvel en biedt een schitterend uitzicht over de omgeving. Hier in de buurt bezoekt u ook de enige wijngaard van Cambodja. Probeer hier eens de lokaal gemaakte wijn uit.
Aan het einde van de middag keert u weer terug naar Battambang.
Dag 8: Battambang-Kampong Chhnang-Oudong-Phnom Penh
U verlaat Battambang al vroeg voor uw reis naar Phnom Penh. Maar u maakt vele stops onderweg. Zo bezoekt u bij Kampong Chhnang een pottenbakkersdorpje en maakt u een boottocht over dit deel van het Tonle Sap meer om enkele drijvende dorpjes te bezoeken. Vervolgens stopt u bij Oudong, de voormalige koninklijke hoofdstad van Cambodja. U beklimt Oudong Mountain om van een schitterend uitzicht te genieten over de omringende vlaktes. Hier bevinden zich nog stoepa's die as bevatten van 3 Cambodjaanse koningen van weleer.

Tenslotte bezoekt u een van de eerste tempels van Phnom Penh, waar u tijdens een ceremonie een persoonlijke zegening krijgt van een boeddhistische monnik. Wederom een unieke ervaring!
Dag 9: Phnom Penh-Chiphat
Vandaag bezoekt u een prachtig natuurgebied dat op ecologische wijze wordt onderhouden door de lokale bevolking. U reist eerst naar Koh Kong, waar een lokale motortaxi u verder meeneemt naar het dorp Chiphat. Het is een mooie rit door de Cardamom bergen, waarbij u kunt genieten van de schitterende natuur en een keur aan vogels. Bij aankomst in Chiphat wordt u welkom geheten door een dorpeling, die hier uw lokale gids zal zijn.

Na de lunch fietst u per mountainbike naar enkele mooie watervallen, waar u ook een verfrissend dipje kunt nemen als u wilt. Als u wilt, kunt u met uw gids nog een wandeling in deze prachtige omgeving maken. Hij kan u veel vertellen over de omringende natuur en over enkele mooie natuurhoogtepunten.

U bezoekt vervolgens het Herbebossingsproject, waar u meer leert over dit project. U kunt als u wilt een boom planten om uw steentje bij te dragen. U rijdt verder naar een uitzichtpunt, waar u hopelijk van een mooie zonsondergang kunt genieten.

Weer terug in Chiphat kunt u zich even opfrissen en douchen, waarna er een diner wordt geserveerd. U overnacht vanavond in dit dorp bij mensen thuis in een homestay. Ervaar de nachtelijke sterrenhemel en de rust van een lokaal Cambodjaans dorp.
Dag 10: Chiphat-Veal Ta Prak
U wordt deze ochtend vroeg opgehaald. U maakt bij zonsopgang eerst een tochtje per motorboot en vervolgens per traditionele roeiboot over de Stoeng Prat rivier. Hier kunt u heel goed vogels spotten. Tijdens een trekking van circa 2 uur legt u het laatste stuk af om Veal Ta Prak te bereiken, ook wel 'Silver Field' genaamd. Veal Ta Prak is een groot grasgebied in het midden van de jungle met in het regenseizoen een meertje waar de wilde dieren hun dorst komen lessen. Hier komen ook neushoornvogels voor en in de bossen kunt u de typische roep van de gibbons horen.

U geniet van een lunch aan de rivier waarna u uw trekking vervolgt naar uw overnachtingsplaats. Voor of na het avondeten maakt u nog een avondwandeling naar het meertje om wilde dieren te 'spotten'. Bent u te moe, dan kan deze wandeling ook morgenvroeg plaatsvinden. U overnacht in een eenvoudige cottage.
Dag 11: Veal Ta Prak-Chiphat
U begint de dag met een trekking naar Veal Ta Prak Junction om wilde dieren te spotten. Onderweg is er tijd voor een picknicklunch en voor wat ontspanning. Het vervolg van de trekking brengt u terug naar het dorpje Chiphat, waar u aan het einde van de middag zal arriveren. Hier kunt u het rustig aan doen of u kunt door het dorpje gaan fietsen. U overnacht vanavond weer in de homestay in Chiphat.
Dag 12: Chiphat-Sihanoukville
Wordt wakker met de lokale dorpsgeluiden om u heen. Geniet van een ontbijt voordat u in de boot stapt voor uw boottocht terug naar de hoofdweg. Hier wordt u opgewacht door uw auto en chauffeur, die u naar de badplaats Sihanoukville brengen. Hier heeft u de rest van de middag ter vrije besteding.
Dag 13: Sihanoukville-Phnom Penh-Amsterdam
Uw chauffeur haalt u op en zal ervoor zorgen dat u ruim op tijd aanwezig bent op het internationale vliegveld van Phnom Penh voor uw vlucht naar Amsterdam. Uw Cambodja ervaring is hiermee helaas alweer tot een eind gekomen.
Dag 14: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol.

Vraag nu jouw persoonlijke offerte op maat aan!


Routekaart
Foto's

Vorige pagina

14 Dagen

€ 2285

vanaf 4 personen

€ 2564

vanaf 2 personen

Vraag offerte aan

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333TRAVEL

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2016 333TRAVEL