Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

Visum bepalingen Zuid-Afrika

Voor Zuid-Afrika heeft u geen visum nodig. Wij raden aan dat bij terugkomst uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn. Het kan voorkomen dat bestemmingen van deze voorwaarden afwijken en een kortere geldigheid van het paspoort handhaven. Wij raden u aan contact op te nemen met de betreffende ambassade/consulaat. Uw paspoort moet twee lege pagina's naast elkaar bevatten.

Wat neemt u verder mee:
• Fotokopie van uw paspoort (in geval van verlies of diefstal),
• Telefoonnummer SOS-centrale,
• Telefoonnummer van uw bank,
• Creditcardinstelling om bij verlies bankpas/creditcard deze te kunnen blokkeren,
• Kopie polis reisverzekering,
• Een kopie van uw medisch paspoort (evt. aangevuld met de Latijnse benamingen van uw medicijnen),
• Geld, bankpas
• Vergeet uw pincode niet, ook niet van uw creditcard!

Belangrijke wijziging over reizen met kinderen
Belangrijke wijziging van de regelgeving met betrekking tot het reizen met minderjarige kinderen naar Zuid-Afrika:

Het Zuid-Afrikaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken (ofwel het Department of Home Affairs) heeft besloten om de "South African Immigration Law" aan te passen. Deze nieuwe regelgeving heeft gevolgen voor het reizen met minderjarige kinderen voor alle reizen naar Zuid-Afrika met vertrek vanaf 1 juni 2015. De regels gelden voor zowel reizen in en naar Zuid-Afrika als voor een transit in Zuid-Afrika.

Welke documenten hebben reizigers nodig?
1. Ouders die met hun kind(eren) reizen:
Ouders die met kinderen reizen (jonger dan 18 jaar, of 18 jaar worden tijdens de reis) dienen naast hun paspoorten en tickets ook een origineel geboorteakte (of een gecertificeerde kopie van het origineel) van het reizende kind(eren) te kunnen tonen.

2. Alleenstaande ouders die met een kind reizen:
• Een gecertificeerde kopie van de volledige geboorteakte;
• Toestemming in de vorm van een getekende verklaring van de andere geregistreerde ouder die vermeldt staat op de geboorteakte van het kind waarin verklaard wordt dat het kind met toestemming reist met de betreffende persoon
• Een officieel document waarin staat dat de ouder de wettelijke voogdij heeft over het betreffende kind, of;
• Indien van toepassing, een overlijdensakte van de andere ouder die geregistreerd staat als ouder van het betreffende kind op de geboorteakte.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333TRAVEL

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2016 333TRAVEL