Zoover winnaar beste verre reizen 2014 en 2015
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

Reisinformatie Phuket


Omgeving
Phuket heeft naast een prachtige flora en fauna ook een rijke geschiedenis. Doordat Phuket vroeger een belangrijke handelshaven was vindt u hier nog kenmerken van de Portugese architectuur. Phuket heeft zijn rijkdom gekregen door de uitvoer van tin en rubber. Landinwaarts bevindt zich Wat Phrae Thong tempel met een deels begraven Boeddha.

Activiteiten
Duiken en snorkelen zijn eigenlijk een “must” maar ook aan het strand zelf zijn nog vele watersportmogelijkheden mogelijk zoals windsurfen, zeilen en jetskiën. Eén van de populairste excursies is een boottocht naar het eiland van James Bond. Voor de avontuurlijk ingestelden is een jungle safari een onvergetelijke ervaring. Ook kunt u vanuit Phuket uitstekend het eiland Koh Phi Phi bezoeken.

Uitgaansleven
Patong Beach is het meest ontwikkelde strand van Phuket. Het heeft een bruisend nachtleven met vele winkeltjes, restaurantjes en bars. Ook kunt u ’s avonds shoppen op de avondmarkt.

Phuket ligt zo’n 867 kilometen ten zuiden van Bangkok in de Andaman zee en is zowel bereikbaar per bus als per vliegtuig.

Foto's


© 2015 333TRAVEL