Zoover winnaar beste verre reizen 2014 en 2015
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

Reisinformatie Krabi


Kalkstenen rotsformaties die uit zee en land omhoog rijzen, imposante Mangrovebossen langs de kustlijn. En midden in al dit natuurgeweld hagelwitte stranden en kraakhelder water. Krabi is met recht een paradijs op aarde.

Komt u voor uw rust, dan bieden de prachtige stranden van Ao Nang beach en Railey beach een fantastische plek om even helemaal tot uzelf te komen. Wilt u de omgeving wat meer verkennen, dan kunt u bijvoorbeeld een zeekanotocht maken langs de Mangrovebossen of u maakt een natuurwandeling het nationale park Hat Chao Mai. De vreemd gevormde rotsformaties en de rijkdom aan flora en fauna in de jungle maken van iedere wandeling een ware ontdekkingstocht.

Cultuurliefhebbers moeten zeker een bezoek brengen aan What Tam Suea (de Tijger tempel). Deze heilige tempel is in de rotsen gebouwd en heeft op de top een fantastisch uitzichtpunt. Hier zult u zich naast het grote Boeddhabeeld even helemaal voelen versmelten met de omgeving. De klim naar dit punt is wel pittig (1237 treden), maar de beloning is zeker de moeite waard.

Voor actieve vakantiegangers heeft Krabi ook veel te bieden. U vindt veel mooie duiklocaties die goed bereikbaar zijn. Heeft u nog nooit gedoken? Dan kunt u onder goede begeleiding uw eerste ervaring opdoen, op Bamboo Island bijvoorbeeld, waar de duiklokaties niet te diep zijn. Of u kunt tijdens uw vakantie uw duikbrevet halen. Ervaren duikers kunnen bijvoorbeeld gaan duiken bij Hin Daeng, waar u walvishaaien (enorme, maar ongevaarlijke planktoneters) en mantra’s tegenkomt. Krabi is ook een waar klimparadijs, u loopt een grote kans om klimmers in de kalkstenen rotsen te zien hangen. Wilt u het zelf eens proberen? Dat kan ook, er worden regelmatig begeleide klimdagen georganiseerd.

’s Avonds kunt u in Krabi terecht bij één van de gezellige restaurantjes. In het grootste deel van de restaurants wordt Thais eten geserveerd, maar met name in het toeristische gedeelte van Krabi kunt u ook prima terecht als u zin heeft in bijvoorbeeld Europees eten. Het nachtleven in Krabi is gezellig en relaxed. U vindt live muziek, karaokebars en sfeervolle cafés.

In tegenstelling tot midden en Noord-Thailand (waar de overgrote meerderheid boeddhist is), bestaat in Krabi een kleurrijke mix van verschillende geloven naast elkaar. Naast het boeddhisme vindt u ook veel moslims en chino-thai. Deze bevolkingsgroepen leven in harmonie naast elkaar, dit wordt zelfs jaarlijks gezamenlijk gevierd.

Krabi ligt in Zuid-Thailand aan de Westkust aan de Andamaanse zee ongeveer 850km ten zuiden van Bangkok.

Foto's


© 2015 333TRAVEL