Zoover winnaar beste verre reizen 2014 en 2015
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

Reisinformatie Koh Tao


Hét duikparadijs van Thailand met talloze duiklocaties voor zowel de ervaren als beginnende duiker. Geen massatoerisme, lekker luieren in uw hangmat, een heerlijke fruitsap op het Sai Ree strand. Op Koh Tao of ‘Turtle Island’ bestaat uw wereld even alleen maar uit relaxen, de heerlijke tropische zon en een machtig mooie onderwaterwereld.

‘Turtle Island’ dankt zijn naam officieel aan de vorm van het eiland, maar is ook een belangrijke broedplaats voor verschillende soorten schildpadden. Dat is ook niet zo gek, want hoewel het eiland toerisme als belangrijkste inkomstenbron heeft, is het op vele plekken nog helemaal ongerept.

Op dit rustige eiland is niet veel te doen als u op zoek bent naar winkels, bars en clubs. Daarvoor bent u beter af in het nabij gelegen Koh Samui. In Koh Tao geniet u van uw rust, de natuur en het onderwaterparadijs rond het eiland. Koh Tao is waarschijnlijk de beste plek om te duiken aan de oostkust van Thailand. Er zijn talloze goed bereikbare plekken waar u kunt genieten van het machtige onderwaterleven. Ook zijn er veel duikscholen, vaak zelfs in het hotel, die u kunnen helpen de beste plekken op te zoeken.

Ook voor strand- en snorkelliefhebbers zijn er mogelijkheden genoeg. Zoals Shark Bay aan de zuidzijde van het eiland waar u prachtig kunt relaxen en snorkelen.

Het binnenland bestaat uit tropisch bos, boomgaarden en kokosnoot plantages. Een wandeling door dit groene landschap is een mooie afwisseling op de witte stranden.

Koh Tao ligt zo’n 40km ten Noordwesten van Koh Pha Ngan, ongeveer 500km ten Zuidwesten van Bangkok en is bereikbaar met een speedboot of veerboot vanuit Surat Tani.

Foto's


© 2015 333TRAVEL