Zoover winnaar beste verre reizen 2014 en 2015
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

Reisinformatie Khao Sok


Een avontuurlijke jungletrekking door het ongerepte oerwoud van één van de mooiste natuurparken in Thailand, slapen in boomhutten en op junglerafts, een duik nemen bij één van de prachtige watervallen, op zoek naar de grootste bloem ter wereld. Khao Sok is de plek bij uitstek voor de avontuurlijke natuurliefhebber.

Samen met de omringende reservaten vormt het natuurpark Khao Sok het grootste regenwoud van Zuid-Thailand. De dichtbegroeide bossen herbergen een zeer rijke variatie aan flora en fauna. Zo vindt u er alleen al 180 verschillende vogelsoorten, olifanten, beren en tijgers. Ook komt u veel uitheemse bloemen- en plantensoorten tegen zoals de Rafflesia, ‘s werelds grootste bloem met een diameter van 80 cm of de vleesetende Pitcher Plant. Dit allemaal in een decor van hoge bossen en grillige rotsformaties.

In Khao Sok kunt u prachtige trekkings maken. Neem wel altijd een gids mee. Natuurlijk om u de weg te wijzen in de jungle, maar ook omdat hij u meer kan vertellen over de natuur waar u doorheen loopt. Er zijn wandelingen mogelijk van verschillende lengtes en niveaus. Ook kunt u kanovaren in het Pangang meer dat midden in het park ligt of één van haar uitlopers of u laten meedrijven op een band in de rivier de Klong Sok.

U kunt ook in het park overnachten. Bijvoorbeeld in een boomhut met weinig meer faciliteiten dan een bed en een muskietennet! Of in een jungleraft op het water. Dit zijn echt unieke ervaringen die voor de avontuurlijke reiziger zijn weggelegd.

Khao Sok ligt ongeveer 650km ten Zuid-Westen van Bangkok en ongeveer 100km ten Noorden van Phuket. Het is bereikbaar via Surat Thani en Phuket over de weg.

Foto's


© 2015 333TRAVEL