Zoover winnaar beste verre reizen 2014 en 2015
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

Reisinformatie Khao Lak


Prachtige stranden, een azuurblauwe zee, groene bergen en nationale parken. Dat is Khao Lak. Khao Lak is een bestemming waar u heerlijk kunt uitrusten van alle hectiek en genieten van de prachtige natuur, daar er in Khao Lak geen discotheken en grootschalige resorts zijn. Het heeft een prachtige kustlijn met in de omgeving rubber- en palmboomplantages. Vooral in het laagseizoen is het tamelijk rustig en komt u weinig andere toeristen tegen.

Khao Lak ligt op het vasteland, op ongeveer 50 km ten noorden van Phuket in de Phang Nga provincie. Het ligt aan de Andaman zee en is een populair vertrekpunt voor tripjes naar de Similan-eilanden en de Surin-eilanden, waar u onvergetelijke duik- en snorkelexcursies kunt maken. Houdt u er wel rekening mee dat de zee in bepaalde periodes onstuimig kan zijn, waardoor snorkelen en duiken dan niet mogelijk is.

Op 2 uur rijden van Khao Lak ligt het nationale park Khao Sok. Hier vindt u een prachtige jungle waar u vele excursies kunt maken, zoals olifant rijden, meerdaagse jungletrekkings en kanovaren.

Khao Lak is het makkelijkst te bezichtigen per auto of motor. Mocht u niet zelf willen rijden dan kunt u met een lokale taxi of bus reizen. Indien u de omringende eilanden wilt bezoeken, dan kunt u met de long-tailboot.

Foto's


© 2015 333TRAVEL