Zoover winnaar beste verre reizen 2014 en 2015
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

Reisinformatie Noord-Oosten van Thailand en Isaan


In het Noord-Oosten van Thailand lijkt te tijd te hebben stilgestaan. Ongerepte jungle, authentieke dorpjes, historische parken met Khmer ruines en prachtige natuur wisselen elkaar af. Kortom, een paradijs voor de avontuurlijke reizigers die het binnenland van Thailand wil ontdekken.

Het Noord-Oosten van Thailand is voor een groot deel ongerept. U komt er plantages en rijstvelden tegen, maar ook dichtbegroeide jungle. Veel dorpjes leven nog op authentieke wijze in en van de natuur. U vindt in dit deel van Thailand naast alle pracht in de natuur ook veel heilige plekken en historische bouwwerken. Een aantal hoogtepunten:

Khao Yai
Khao Yai is het oudste en grootste nationale park van Thailand. Het park wordt overdekt door regenwoud en is rijk aan Flora en Fauna. Zo groeien er wilde orchideeën en leven er nog olifanten en tijgers in het wild. Ook moet u niet vreemd opkijken wanneer u bijvoorbeeld apen, wilde zwijnen of aparte vogelsoorten tegen het lijf loopt. In het park ontspringen vijf rivieren die een aantal prachtige watervallen voeden, bijvoorbeeld de Heo Suwat waterval die gebruikt is in de film ‘The Beach’. In het park zijn 5 goede bewegwijzerde trails aangelegd zodat u het park kunt ontdekken zonder de weg kwijt te raken. U kunt het park dus alleen bewandelen. Huurt u een gids in, dan kan hij u ook meer vertellen over het park en naar de speciale plekjes leiden. Khao Yai ligt zo’n 140 km ten Noord-Oosten van Bangkok en is goed bereikbaar via de weg. Wanneer u geen eigen vervoer heeft, moet u vervoer regelen vanuit Pak Chong of Prachin Buri, beide bereikbaar met de trein of bus vanuit Bangkok.

Khon Kaen
Dichtbij Khon Kaen vindt u een aantal heilige plekken. De Phrasat Phanom Wan is een ruïnetempel uit de elfde eeuw die door de Thai nog steeds als heilige plek wordt gebruikt, deze plek ademt ook echt een heel bijzondere sfeer. Phrasat Hin Phimai is een historisch park met goed gerestaureerde Khmer-ruines uit de twaalfde eeuw. Vroeger was deze tempel direct verbonden met Angkor Wat in Cambodja. Dichtbij deze tempel vindt u ook de ‘Bo Tree’, de grootste boom van Thailand en voor veel Thai heilig. Khon Kaen ligt zo’n 250km ten Noord-Oosten van Bangkok.

Ban Phu
Ban Phu ligt bij de grens met Laos aan de Mekong rivier. U komt hier prachtige rotsformaties tegen die zijn gevormd door een vroegere loop van de rivier de Mekong. In deze rotsen zijn vele tempels gebouwd. Laat u meeslepen naar het verleden door de oude legendes die in de rotsen zijn getekend. (1500 tot 4000 v Chr.)

Foto's


© 2015 333TRAVEL