Zoover winnaar beste verre reizen 2014 en 2015
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

Reisinformatie Thailand


Zonder twijfel één van de meest populaire vakantie bestemmingen. Uren shoppen in de bruisende hoofdstad Bangkok, jungletrekkings in Noord-Thailand, olifantenritten, slapen bij bergstammen, ongerepte tropische stranden, comfortabele accommodaties, heerlijke culinaire gerechten, prachtige Boeddhistische tempels en bovenal de vriendelijkheid van de Thai zelf. Niet voor niets wordt Thailand ook het ‘land van de glimlach’ genoemd. We hebben een uitgebreid en zeer gevarieerd programma-aanbod voor u om Thailand optimaal te beleven.

Thailand is geografisch opgedeeld in zes gebieden. Het land grenst aan de landen Laos, Myanmar, Cambodja en Maleisië. Het noorden is bergachtig en overdekt met jungle. De centrale vlakte wordt doorkruist door rivieren, waaronder Thailands belangrijkste rivier, de Chao Phraya. In dit gebied, waar ook de hoofdstad Bangkok ligt, vindt de meeste rijstbouw plaats en bevindt zich Thailands industriële hart. Het westen is vergelijkbaar met het noorden, met zijn vele bergen overdekt met oerwoud. Het oosten kent als belangrijkste karakteristieken de rivier de Chao Phraya, het golvende gebergte en de kuststreek met de vele schiereilanden en eilandjes. Het zuiden is één lang schiereiland met van Noord tot Zuid een langgerekte bergketen, overdekt met tropisch regenwoud. Aan de westkant van het schiereiland ligt de Andaman Zee en aan de oostkant de Golf van Thailand. Langs het schiereiland liggen vele eilandjes.

Het Theravada-boeddhisme is de belangrijkste godsdienst in Thailand. Boeddhisten volgen de leer van Boeddha, die erop gericht is het lijden van de mens te beëindigen door het verlangen te overwinnen. Tot op de dag van vandaag drukt het boeddhisme een belangrijke stempel op het dagelijkse leven in Thailand.

Hoofdstad: Bangkok
Aantal inwoners: 65.493.298
Oppervlakte: 513.113 km²
Taal: Thai
Klimaat: Tropisch moessonklimaat
Religie: Boeddhisme (95%)
Zomertijd: 5 uur later
Wintertijd: 6 uur later
Buurlanden: Cambodja, Vietnam, Laos en Myanmar
Geldeenheid: Thaise Baht
Elektriciteit: 220 volt met 2 polen

Hier vind u een overzicht van ons aanbod rondreizen in Thailand

Foto's


© 2015 333TRAVEL