Zoover winnaar beste verre reizen 2014 en 2015
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home » Reisinformatie » Landinformatie » Laos

Landinformatie Laos


Laos wordt wel gezien als het jongere broertje van Thailand. Het is nog puur, ruig en ongerept en met weinig toerisme. Brengt u een bezoek aan Laos dan zult u rekening moeten houden met het feit dat er nog niet heel veel faciliteiten zijn. In de steden Vientiane en Luang Prabang vindt u wel 4 of 5 sterren hotels en restaurants, maar buiten de steden in veel mindere mate. De Laotianen zelf gaan bijna niet uiteten, dus heel veel restaurants zult u in de dorpjes niet vinden. Verstandig is het om een zaklantaarn mee te nemen voor s’ avonds, want vaak valt de elektriciteit uit.

In Laos vindt u bergen, valleien, laaglanden en de Mekong rivier. Het land heeft een schitterende natuur en cultuur. In Vientiane, de hoofdstad van Laos, vindt u nog veel gebouwen die stammen uit de Franse koloniale tijd. Luang Prabang staat op de werelderfgoed lijst van UNESCO. In het noorden vindt u de mysterieuze ‘Vlakte der Kruiken’ met veel grote en kleine kruiken. Niemand weet wie, wanneer en waarom die kruiken daar liggen. In het zuiden kunt u een schitterende cruise maken met de Vat Phou. U vaart dan over de Mekong waar u zelfs de zoetwater dolfijn kunt spotten!

Laos is het enige land in Zuidoost-Azië dat niet aan de zee grenst. Van alle kanten wordt het omringd door andere landen: China, Myanmar, Cambodja, Vietnam en Thailand. Het is het dunst bevolkte land van de regio met maar 27 inwoners per km2. Laos is één van de armste landen ter wereld, maar veel ellende is er niet te zien. De meeste mensen wonen op het platteland en leven van de landbouw. Slechts een klein percentage woont in de steden.

De bevolking bestaat uit ca. 68 etnische bevolkingsgroepen, verdeeld in taal, godsdienst en traditie. Het bergachtige gedeelte van Laos is ongerept, alhoewel het massale boomkappen steeds zichtbaarder wordt. De (hoofd)wegen zijn ongeveer te vergelijken met een 2-baans landweg. Openbaar vervoer is aanwezig, terwijl ook vervoer via de Mekong rivier zeer goed mogelijk is. Het eten is ongeveer gelijk aan de Isaan (Oost Thaise) keuken maar niet met zoveel variaties.

De plaats Vang Vieng is voor de echte natuurliefhebber een aanrader. Luang Prabang heeft nog de Franse koloniale sfeer en vandaar zijn vele tours mogelijk. Vanuit Bangkok en Chiang Mai gaan er regelmatig vluchten naar Vientiane en Luang Prabang. Laos is een fijn land om vanuit Thailand een korte periode te bezoeken.

Hoofdstad: Vientiane
Aantal inwoners: 6.677.534
Oppervlakte: 236.800 km²
Taal: Laotiaans
Klimaat: Tropisch moessonklimaat
Religie: Boeddhisme (60 %), Animisme (40%)
Zomertijd: 5 uur later
Wintertijd: 6 uur later
Buurlanden: Cambodja, Vietnam, China, Thailand en Myanmar
Geldeenheid: Laotiaanse Kip
Elektriciteit: 220 volt

Hier vind u een overzicht van ons aanbod rondreizen in Laos

Foto's


© 2015 333TRAVEL