Zoover winnaar beste verre reizen 2014 en 2015
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

Landinformatie Cambodja


De natuurliefhebber mag de provincies van Cambodja niet overslaan. Vanuit Ratanakiri, Mondulkiri en Battambang kunt u fantastische jungletrekkings maken. Maar ook in Kirirom, één van de mooiste nationale parken van Cambodja, zult u genieten van de prachtige ongerepte natuur. Voor zon, zee en strand moet u in de gezellige badplaats Sihanoukville zijn.

Ooit een Franse kolonie met een heel aparte sfeer, tegenwoordig is Cambodja een onontdekt land vol cultuur, natuur en ontspanning. Het land is 181.035 km2 groot en is daarmee ongeveer 5 keer zo groot als Nederland.

Cambodja grenst aan Laos, Thailand en Vietnam. 95% van de Cambodjanen is boeddhist en er wonen 14,2 miljoen inwoners. Het land is schaars bevolkt, de meeste mensen wonen in het dal bij de rivier Mekong. De rivier houdt de grond nat genoeg voor de rijstbouw, die een belangrijke bron van inkomsten is. De Mekong rivier stroomt door het Tonlé Sap meer. Dit is het grootste zoetwatermeer van Zuidoost Azië, dat in de regentijd verdrievoudigt qua oppervlakte. Cambodja heeft prachtige regenwouden, bergen en veel culturele schatten. De oude Khmer-stad Angkor is het magische culturele hoogtepunt van het land en ligt midden in de wilde natuur. Deze stad is één van de wereldwonderen en zal zeker een diepe indruk op u achterlaten. Sihanoukville is een gezellige, pittoreske badplaats waar u kunt ontspannen aan nog onontdekte witte zandstranden. De hoofdstad Phnom Penh is een wervelende stad in ontwikkeling met historie, cultuur en vermaak. De oostelijke provincies zijn nog ruig met tropisch oerwoud en u kunt hier fantastische trekkings maken. Door de relatief korte afstanden is het een heerlijk vakantieland dat redelijk te bereizen is.

Hoofdstad: Phnom Penh
Aantal inwoners: 14.2 miljoen
Oppervlakte: 181.035 km²
Taal: Khmer
Klimaat: tropisch moessonklimaat
Religie: Boeddhisme (95%)
Tijd: 5 uur later in zomertijd, 6 uur later in wintertijd
Regeringsvorm: Constituele Monarchie
Munteenheid: Riel
Elektriciteit: 220 volt met 2 polen

Het Azië van 50 jaar geleden kunt u hervinden in Cambodja. In dit land lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Hier ziet u de fantastische combinatie van hoogstaande cultuur met adembenemende natuur. En dit alles is nog ongerept en nog onontdekt door toeristen.

De Cambodjanen zullen u van harte welkom heten in dit overweldigende land, zodat u bij thuiskomst met een warm gevoel zult terugdenken aan deze onvergetelijke reis. Cambodja is heel goed te combineren met een reis naar Thailand. Klimaat Cambodja heeft een tropisch klimaat met twee seizoenen. Het hete en droge seizoen is van maart tot juni, het regenseizoen is van juni tot oktober. De beste tijd om te gaan is tussen november en maart. Het hele jaar door kunt u echter regen verwachten, maar tussen de buien door is het zonnig en is er een hoge temperatuur. Vorst kent men niet, maar in de heuvels kan het ‘s nachts flink afkoelen.

Hier vind u een overzicht van ons aanbod rondreizen in Cambodja

Foto's


© 2015 333TRAVEL